Hlavní obsah

Senior ve Francii nechával svou ženu deset let zdrogovanou znásilňovat. Nevěděla nic

Drsný případ, v němž zřejmě hraje roli uspokojování perverzních sexuálních fantazií, řeší soud ve francouzském Avignonu. Jednasedmdesátiletý Dominique Pélicot svou ženu Giselle zdrogoval a poté ji nechal znásilňovat muži. Trvalo to deset let, než se na jeho počínání náhodou přišlo, píše web televize RTL. Ze znásilnění ženy je obviněno 51 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Dominique Pélicot na kresbě od soudu. Jeho žena požádala, aby všechna slyšení byla veřejná.

Článek

Pélicot ženě podával různé omamné látky, jako například lék Temesta, který se používá k léčbě úzkostí, nebo valium a mnohé další. Tablety rozdrtil a vmíchal při večeři do jejího jídla.

Když žena upadla do bezvědomí, muž ji na specializované sociální síti nabízel zdarma ke znásilnění. Síť byla uzavřena loni v červnu.

Ženu „zájemci“ znásilnili za necelých deset let nejméně 92krát, policie identifikovala 50 mužů ve věku od 21 do 68 let. Jsou to například hasiči, zdravotníci nebo vězeňští dozorci, celkem desítky profesí v kolonce obžalovaných. Ve vyšetřovací vazbě jich je 18. 

Polák pět let věznil, znásilňoval a krutě bil ženu

Evropa

Sám Pélicot byl aktu znásilnění přítomen a všechno si pečlivě natáčel. Jak uvádí prokuratura v 350stránkové obžalobě, Pélicot se primárně zajímal o „uspokojení svých perverzních fantazií“, píše web televize RTL.

Než bylo mužům dovoleno vstoupit do ložnice, kde byla žena v bezvědomí, museli se násilníci podle obžaloby svléknout v kuchyni. Nikdo z nich nesměl být navoněný parfémem a nikdo předtím nesměl kouřit. Předtím, než se na ženu vrhli, si museli zahřát ruce pod teplou vodou, neboť Pélicot se obával, aby se žena neprobrala.

Tohle trvalo deset let, až do září roku 2020, kdy ochranka přistihla Pélicota, jak se snaží mobilním telefonem dostat ženám pod sukně a natáčet je. Když ho zadrželi a dostali se do jeho mobilu a později počítače, odhalili šokující videa. Až v tomto okamžiku se o všem dozvěděla i jeho manželka, uvedl deník Bild. Bylo jí 68 let a se svým manželem žila 50 let.

Soudci, kteří dali podmínku znásilňujícímu otčímovi, se postihu bát nemusí

Krimi

Gisèle si pamatuje jen to, že téměř deset let byla neustále unavená a často měla výpadky paměti. Při vyšetřeních se však nic nenašlo. Nikoho nenapadlo, že ji manžel doslova pumpuje silnými léky.

„Nepamatuje si nic, žádné znásilnění. Byla šokovaná, když viděla scény, které měla zažít, ale sama neví vůbec nic. Léky, které jí dával, byly silné a dávky vysoké, že okamžitě ztratila vědomí. Bylo to jako kóma, celková anestezie,“ popsala dcera Caroline.

Trvalo dlouhou dobu, než se pokusila přijmout to, co prožila. Podle psychiatra jí hrozí, že jednoho dne přijde velká dekompenzace.

Policie vypracovala seznam 72 útočníků, kteří se na zločinu podíleli, identifikovala jich pět desítek. Někteří se hájili, že si mysleli, že jde o fantazii páru. To ale hlavní aktér odmítl s tím, že všechny upozornil, že žena o ničem neví.

Někteří muži nabídku využili jednou, deset ale vícekrát, přičemž jeden dokonce šestkrát. Všem mužům, včetně Dominiqua Pélicota, hrozí 20 let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Před soudem stanulo 51 mužů, které obhajuje až šest desítek advokátů.

Australský pedofil se přiznal k 307 trestným činům. Patnáct let pracoval ve školce

Svět
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám