Hlavní obsah

Ruští mladíci zapálili ruskou helikoptéru Mi-8 přímo na letišti

Třináctiletý Saša společně se čtrnáctiletým Timurem ve středu zapálili civilní vrtulník Mi-8 přímo na letišti v ruském městě Nojabrsk v Jamalo-něneckém autonomním okruhu. Informuje o tom list The Kyiv Post s odkazem na ruský telegramový kanál Baza, podle něhož jim za to někdo na telegramu slíbil pět milionů rublů (asi 1,25 milionu korun).

Foto: @UATV_en/Twitter/Screenshot

Zbytky ruské helikoptéry

Článek

K incidentu došlo ve středu v časných ranních hodinách, kdy oba mladíci vtrhli na letiště ve městě Nojabrsk. „Třináctiletý Timur a čtrnáctiletý Saša se vplížili na střežené území dírou v plotě. Stejným otvorem pak utekli pryč. Nyní jsou chlapci v nemocnici pod dohledem ochranky,“ uvedl kanál Baza.

Podle ukrajinského listu po založení požáru oba chlapci utekli, o hodinu později ale byli dopadeni. Vrtulník se pokusili zapálit tak, že ho polili hořlavou kapalinou a hodili na něj zapálenou cigaretu. Jedna ale nestačila, proto jeden z mladíků zapálil další a vložil ji do hořlavé kapaliny, která následně vybouchla.

Medvěděv: Británie půjde ke dnu. Pokud to bude potřeba, naše hypersonické střely jí pomůžou

Evropa

Oba chlapci utrpěli vážné popáleniny v obličeji a po útěku z letiště si zavolali záchranku, která je odvezla do nemocnice, kde je nyní střeží příslušníci ruských úřadů.

Kanál Baza dále uvedl, že vrtulník byl téměř celý zničen, pouze ocasní část zůstala neporušená.

Otec jednoho z teenagerů v současné době bojuje ve válce proti Ukrajině, uzavřel telegramový kanál.

Rusové vyhostili šest britských diplomatů v den, kdy se Starmer setká s Bidenem

Evropa

Výběr článků

Načítám