Hlavní obsah

Rusové ztratili spojení s helikoptérou Mi-171

Ruské úřady v úterý ráno ztratily spojení s helikoptérou Mi-171 na hranici Burjatské a Irkutské oblasti na Dálném východě. Informuje o tom ruská agentura TASS, která původně psala o helikoptéře Mi-8. Později se ukázalo, že helikoptéra tvrdě přistála 85 kilometrů od Irkutska. Všech šest lidí na palubě přežilo, dva z nich jsou zranění.

Foto: Profimedia.cz

Ruská helikoptéra Mi-171 na ilustračním fotu

Článek

„Podle předběžných údajů se v úterý ztratilo spojení na hranici Burjatské a Irkutské oblasti s vrtulníkem Mi-8, který se nacházel na trase Irkuts–Otlik. Informace o počtu osob na palubě a okolnostech se upřesňují,“ uvedl podle agentury TASS ruský výbor pro meziregionální dopravu.

Šéf Burjatské oblasti Alexej Cydenov později uvedl, že helikoptéra tvrdě přistával zhruba 85 kilometrů od Irkutska. Gubernátor Irkutské oblasti Igor Kobzev zase prohlásil, že na palubě bylo šest lidí, někteří byli zdravotníci a jiní členové posádky. Všichni tvrdé přistání přežili, dva z nich byli zraněni.

Jedná se v krátké době o druhý případ, kdy ruská helikoptéra Mi-8 zmizela. V sobotu ruské úřady ztratily spojení se strojem Mi-8T aerolinek Viťaz-Aero, které na Kamčatce vozí turisty.

Na Kamčatce zmizela helikoptéra

Svět

Související články

Na Kamčatce zmizela helikoptéra

Ruská helikoptéra Mi-8 zmizela na poloostrově Kamčatka. Na palubě byli tři členové posádky a 19 pasažérů. Vrtulník se ztratil v oblasti sopky Vačkažec.

Výběr článků

Načítám