Hlavní obsah

Ruského plukovníka po návratu z války zavraždili za jízdy v autě

Ruský plukovník Nikita Klenkov byl zavražděn necelý týden poté, co se vrátil z bojů na Ukrajině. Podle nejmenovaného zdroje, blízkého vyšetřování, byl důstojník zavražděn na objednávku, napsala agentura TASS.

Foto: Repro TASS

Vyšetřovatelé u havarovaného vozu s mrtvým plukovníkem

Článek

Muž byl zabit třemi výstřely, které mířily do bočního okénka jeho terénního auta. „Podle předběžné verze byla tato vražda naplánována a byla nařízena,“ řekl zdroj agentuře TASS. Pachatel na vojákovo auto čekal a předtím byl plukovník sledován.

Zločin se podle TASS snaží objasnit skupina vyšetřovatelů a kriminalistů, kteří vyslýchají svědky a snaží se zjistit motiv. Zastřelený plukovník sloužil jako zástupce náčelníka (štábu) jedné z vojenských jednotek.

Vražda se odehrála ve středu okolo deváté hodiny ráno (08:00 SELČ) ve vsi Melenki u Solněčnogorsku, vzdálené asi 65 kilometrů severozápadně od ruské metropole. Vrah na důstojníka čekal při vjezdu do vsi. Jakmile uviděl auto oběti, začal střílet z pistole.

Vystřelil celkem osm kulek ráže devět milimetrů – a minimálně třikrát se trefil do okna a dveří auta, za jehož volantem seděl 44letý Klenkov. Řidič se zhroutil mrtvý na volant, zatímco auto pokračovalo v jízdě a narazilo do plotu u domu. Vyšetřovatelé předpokládají, že vrazi rovněž jeli v autě, když spustili střelbu na plukovníkův automobil.

Navrátilci z bojů na Ukrajině už v Rusku zabili nejméně 242 lidí

Válka na Ukrajině
Související témata:

Výběr článků

Načítám