Hlavní obsah

Rus přežil přes dva měsíce na neovladatelném člunu v Tichém oceánu. Bratr i synovec zemřeli

Ruské úřady v úterý oznámily, že zachránily muže, jehož malý neovladatelný člun po dobu 67 dní unášely vody Tichého oceánu. Cestoval společně se svým bratrem a synovcem, kteří plavbu nepřežili. Informuje o tom agentura Reuters.

Rus přežil více než dva měsíce na neovladatelném člunu v Tichém oceánuVideo: Reuters

Článek

„14. října bylo ve vodách Ochotského moře objeveno plavidlo,“ stojí v prohlášení ruských dálněvýchodních orgánů. „Dva lidé zemřeli, jeden přežil. V současnosti mu je poskytována lékařská pomoc,“ cituje agentura Reuters.

Člun s mužem a dvěma těly na palubě spatřili rybáři poblíž vesnice Usť-Chajrjuzovo na pobřeží poloostrova Kamčatka. Úřady cestující bezprostředně neidentifikovaly.

Ruský telegramový kanál SHOT uvedl, že zachráněným mužem je Michail Pichugin, který byl po záchraně silně dehydratovaný a vyčerpaný. Během plavby navíc zhubl asi 50 kilogramů.

Rusko při útoku na Cherson zasáhlo kancelář Červeného kříže

Válka na Ukrajině

Podle SHOTu se tříčlenná posádka vydala na severní cíp ostrova Sachalin, kde chtěli spatřit volně žijící velryby. Posádka ale později kvůli silné bouři ztratila nad plavidlem kontrolu a od svého původně zamýšleného cíle byla nalezena asi 1000 kilometrů daleko.

Ruské úřady po ztracené lodi pátraly už dříve, ale neúspěšně. Posléze se je pokusila na pronajaté lodi najít i jejich rodina, která loď také nenašla. Úřady dále uvedly, že tříčlenná skupina vyplula 9. srpna z mysu v Chabarovském kraji. Bratrovi přeživšího bylo 46 let, jeho synovi 15.

Ruský majitel gastropodniků se snažil odstranit bombu ze svého auta. Přišel o ruku, zraněný je i jeho malý syn

Evropa

Výběr článků

Načítám