Hlavní obsah

Rodiče nechali na Slovensku tříleté dítě v autě, už mu nebylo pomoci

V obci Markušovce na východě Slovenska nechali rodiče své tříleté dítě v rozpáleném automobilu. Přivolaní záchranáři se pokusili dítě oživit, ale neúspěšně.

Foto: Policie Slovenské republiky

Policie se snaží na to, aby lidé nenechávali v rozpálených autech děti a zvířata, upozorňovat

Článek

Podle agentury TASR se případ stal v pondělí. „Odpoledne došlo před jedním z rodinných domů v důsledku nedostatečné péče ze strany rodičů k úmrtí nezletilé osoby, která byla nalezena v zaparkovaném vozidle,“ uvedla košická policejní mluvčí Lenka Ivanová. „Na místo byla přivolána posádka rychlé zdravotní pomoci, která se nezletilou osobu snažila oživit, ale lékař musel konstatovat exitus,“ dodala mluvčí.

Není jasné, jak dlouho bylo dítě v autě. Lékař nenašel na těle dítěte známky zranění a nařídil pitvu. Policejní vyšetřovatel zahájil trestní řízení pro přečin usmrcení. Bližší okolnosti případu policie nezveřejnila.

Slovenská policie letos v létě opět spustila kampaň, která upozorňuje na důležitost kontroly vozidla před odchodem, protože pokud ve vozidle zaparkovaném na slunci zůstane dítě nebo domácí mazlíček, může to skončit tragicky. „Je velmi nebezpečné nechat dítě nebo domácího mazlíčka v uzavřeném vozidle,“ upozornila policie na Facebooku.

Muž z Francie nechal celý den v autě 16měsíčního syna. Ten zemřel na přehřátí organismu

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám