Hlavní obsah

Řidič ve Varšavě najel do zastávky. Jeden mrtvý, lékaři bojují o život dítěte

Jednoho člověka zabil a devět zranil řidič, který ve Varšavě vjel do autobusové zastávky. Řidič podle serveru Onet.pl zpanikařil poté, co srazil ženu na přechodu. Zadržený muž je podle policistů 45letý Polák, který nebyl pod vlivem alkoholu. Mezi těžce raněnými je i dítě ve věku 3,5 roku, které je podle lékařů v ohrožení života.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Řidič jel z ulice Spartańská směrem na ulici Bełská. Srazil ženu přecházející silnici, poté nezvládl řízení a vjel do autobusové zastávky. Žena, která přecházela přechod pro chodce, na místě zemřela,“ oznámila policie s tím, že zadržen byl 45letý polský řidič, který v době nehody nebyl pod vlivem alkoholu.

„Zranění byli rozptýleni několik metrů okolo, leželi i za přístřeškem zastávky,“ citoval portál Onet.pl řidiče městské autobusové společnosti, která sídlí v bezprostřední blízkosti nehody. „Před tímto přechodem měla být už dávno světla. Pravidelně tu vidíme, jak auta jezdí rychle,“ dodali.

Mezi raněnými je dítě ve věku 3,5 roku. „Jeho stav je velmi vážný,“ řekl stanici TVN24 mluvčí místní nemocnice Piotr Owczarski s tím, že lékaři bojují o jeho život. Dítě podle něj utrpělo zranění lebky, čelisti a dolních končetin. Stav dalších dvou žen označil za středně vážný. Z celkem devíti raněných skončilo v nemocnici pět lidí, zbytek byl ošetřen na místě.

Mladý řidič v Polsku usmrtil ženu, její dceru i vnučku. Před očima dalších členů rodiny

Evropa

Výběr článků

Načítám