Hlavní obsah

Ruské děti odletěly na tábor v Severní Koreji

První skupina téměř 250 ruských školáků odletěla z Vladivostoku na tábor do Severní Koreje, oznámily úřady v ruském Přímořském kraji. Jde o první výpravu ruských dětí do tábora v KLDR po pandemii covidu-19. Podobně letos v únoru do Pchjongjangu přiletěla první skupina turistů po pandemii, a to rovněž z Ruska. Rusko prohlubuje vztahy s Pchjongjangem od doby, co se dostalo do mezinárodní izolace v důsledku invaze na Ukrajinu.

Foto: Přímořský kraj

Ruské děti mířící na tábor do Severní Koreje

Článek

„Děcka čeká nabitý a pestrý program,“ slibují na Telegramu úřady, podle kterých si ruská výprava s sebou veze „národní atributy, aby v plné kráse předvedla dětem z KLDR kulturu Ruska“.

Úřady Přímořského kraje v telegramovém příspěvku zveřejnily také fotografie, na kterých je vidět, jak některé děti drží například balalajky. Jiné si zase mezi sebou povídají v tričku bílé barvy, které má na rameni nášivku znázorňující ruskou vlajku.

Děti z Přímořského kraje, Moskvy, Petrohradu a dalších ruských končin zamířily do tábora Sondovan, který byl postaven před 60 lety v severokorejském městě Wonsan na pobřeží Japonského moře.

Rusko láká rodiny na Den dětí do Severní Koreje

Evropa

Jeden z Rusů, který byl na táboře jako školák už v minulém desetiletí, podle serveru uvádí, že se museli podřídit přísným omezením a účastnit se každý den propagandistických akcí, uvedl ruský exilový list The Moscow Times.

Mnoho Rusů má nyní problémy s cestováním do Evropy nebo Spojených států kvůli sankcím, které západní země na Rusko uvalily kvůli invazi na Ukrajinu. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov loni v říjnu prohlásil, že by Rusům doporučil Severní Koreu jako destinaci pro dovolenou.

Severní Korea bude v Rusku prodávat hygienické prostředky

Evropa

Výběr článků

Načítám