Hlavní obsah

Propalestinskou demonstraci v Berlíně po násilnostech ukončila policie

Při nedělní propalestinské demonstraci v Berlíně se střetli protestující s policií. Bezpečnostní složky několik lidí zadržely a protest ukončily, uvedla agentura DPA. Demonstrace se uskutečnila den před prvním výročím teroristického útoku Hamásu na Izrael a začátku války v Pásmu Gazy.

Foto: Christian Mang, Reuters

Propalestinská demonstrace v Berlíně

Článek

Na berlínské demonstraci „proti genocidě v Gaze“ se ve čtvrti Kreuzberg sešlo kolem 3500 lidí. Část z nich ale během pochodu německou metropolí začala na policisty házet kameny a lahve. Někteří demonstranti se také pokusili prolomit policejní kordon. Jestli byl někdo zraněn, DPA neuvedla. Jasný není ani přesný počet zadržených.

Foto: Ebrahim Noroozi, ČTK/AP

Účastníci propalestinské demonstrace v Berlíně, 6. října 2024

V německém hlavním městě se uskutečnilo i setkání na podporu Izraele a proti antisemitismu, kterého se zúčastnily stovky lidí. Proti antisemitismu se demonstrovalo také v Mnichově.

Vzpomínkové akce na lidi zabité při teroristickém útoku ze 7. října a unesené se podle agentury AP uskutečnily i v Paříži a Londýně. V Austrálii se do demonstrací zapojily tisíce lidí. V Sydney se protestovalo na podporu Palestinců, v Melbourne zase za propuštění rukojmích, které dodnes Hamás a jeho spojenci zadržují.

Při teroristickém útoku na jižní Izrael před rokem zemřelo kolem 1200 lidí, převážně civilistů, a dalších 250 bylo uneseno do Gazy. V tomto úzkém pobřežním pásmu, kde na území menším než Praha žije 2,3 milionu Palestinců, od té doby při izraelské ofenzivě podle úřadů ovládaných Hamásem zemřelo téměř 42 000 lidí, převážně civilistů.

Foto: Ebrahim Noroozi, ČTK/AP

Na berlínské demonstraci „proti genocidě v Gaze“ se ve čtvrti Kreuzberg sešlo kolem 3500 lidí.

Foto: Ebrahim Noroozi, ČTK/AP

Policisté zadrželi demonstranta během propalestinského shromáždění v Berlíně, neděle 6. října 2024.

Decimace vedení Hizballáhu pokračuje. Izrael zabil již 33 velitelů, možný nový vůdce je nezvěstný

Blízký a Střední východ
Související témata:

Výběr článků

Načítám