Hlavní obsah

Technická závada v systému letového provozu způsobila problémy v celém Německu

Aktualizováno

Technická závada v systému řízení letového provozu v pátek způsobila problémy ve vzdušném prostoru nad celým Německem. S odvoláním na úřad pro leteckou bezpečnost (DFS) o tom informovala agentura DPA. Chybu se už podle úřadu podařilo opravit, se zpožděním letů a jejich rušením je ale třeba nadále počítat na letištích po celé zemi. Už dopoledne hlásilo problémy největší německé letiště ve Frankfurtu nad Mohanem, které dosud zrušilo kolem 70 letů.

Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem

Článek

„Následky budou omezené,“ ujišťovala mluvčí frankfurtského letiště. Podle ní bylo nebo bude zrušeno asi 60 letů. Z frankfurtského letiště denně vzlétne či na něm přistane asi 1200 letadel.

Podrobnosti k závadě letiště nezveřejnilo. Cestující vyzvalo, aby si před cestou na letiště ověřili, zda se zpoždění či zrušení netýká jejich letu. Agentuře Reuters mluvčí letiště řekl, že se s problémy potýkají od dnešních 10:00.

Řízení letecké dopravy má v Německu na starosti úřad DFS. Jeho zástupce agentuře Reuters řekl, že zjistili celostátní problém v přenosu dat. Později dodal, že se problém podařilo odstranit.

Z pražského Letiště Václava Havla jsou na pátek naplánované lety do Frankfurtu. Na stránkách letiště zatím žádné informace o jejich zpoždění či zrušení nejsou.

Plch přehryzal kabely a na několik hodin paralyzoval frankfurtské letiště

Koktejl

Klimatičtí extremisté zastavili provoz na letišti ve Frankfurtu. Zrušili lidem 140 letů

Evropa

Výběr článků

Načítám