Hlavní obsah

Princezna Kate se poprvé od ukončení chemoterapie objevila na veřejnosti

Britská princezna Kate se ve čtvrtek poprvé od ukončení chemoterapie objevila na veřejnosti. V Southportu se spolu s manželem, korunním princem Williamem, setkala s rodinami tří dívek, které byly zavražděny během červencového útoku nožem, napsal list Daily Mail.

Foto: Danny Lawson, Reuters

Korunní princ William s manželkou Kate po setkání s rodinami zavražděných dívek v Southportu

Článek

Návštěva byla dlouho plánovaná, ale do poslední chvíle se držela v tajnosti, protože William i Kate chtěli, aby byla co nejdiskrétnější z úcty k rodičům zavražděných dívek. Setkání s rodinami obětí se konalo v soukromí a o návštěvě se informovalo až poté, co se uskutečnilo, píše Daily Mail.

S každou rodinou strávil princ a princezna půl hodiny v soukromí, poté se setkali s učitelkou tance Leanne Lucasovou (ta utrpěla při útoku zranění) v nedalekém komunitním centru a promluvili si také se záchranáři, kteří byli na místě incidentu.

Fialové šaty princezny Kate na Wimbledonu mají svou symboliku

Móda a kosmetika

Na konci července sedmnáctiletý rodilý Brit Axel Muganwa Rudakubana nožem zaútočil v tanečním sále plném dětí. Tři děti napadení nepřežily, dalších osm dětí a dva dospělí byli zraněni. Agresor byl na místě zadržen a byl obviněn z vraždy a pokusu o ni. Po vraždě dívek vypukly v Southportu a v dalších městech po celé Británii nepokoje vyvolané internetovými příspěvky, které mylně označily pachatele za islamistického migranta.

Foto: Danny Lawson, Reuters

Princ a princezna z Walesu během rozhovoru se záchranáři, kteří zasahovali na místě incidentu.

Dvaačtyřicetiletá Kate v lednu podstoupila operaci břicha a v březnu oznámila, že se léčí s rakovinou. Od té doby se na veřejnosti objevila jen výjimečně, na přehlídce u příležitosti červnových oslav narozenin krále Karla III. a v červenci na finále mužské dvouhry na tenisovém Wimbledonu.

V září Kate oznámila, že ukončila chemoterapii a postupně se bude vracet k veřejným povinnostem.

Princezna Kate dokončila chemoterapii

Evropa

Výběr článků

Načítám