Hlavní obsah

Princezna Kate dokončila chemoterapii

Britská princezna Kate v pondělí oznámila, že ukončila chemoterapii a ještě letos se chystá objevit na několika veřejných akcí. Manželka prince Williama v lednu podstoupila operaci břicha a v březnu oznámila, že se léčí s rakovinou. Od té doby se na veřejnosti objevila jen dvakrát: na přehlídce u příležitosti oslav narozenin krále Karla III. a v červenci na finále mužské dvouhry v tenisovém Wimbledonu, připomněla stanice BBC.

Princezna Kate dokončila chemoterapiiVideo: Kensington Palace/Will Warr, Reuters

Článek

„Ani nevíte, jaká je to úleva, že jsem konečně dokončila chemoterapii. Posledních devět měsíců bylo pro nás jako pro rodinu neuvěřitelně těžkých,“ uvedla dvaačtyřicetiletá Kate na sociální síti X.

„Život, jak ho znáte, se může změnit v jediném okamžiku a my jsme museli najít způsob, jak proplout rozbouřenými vodami neznámou cestou,“ napsala princezna.

„Cesta k úplnému uzdravení ale bude ještě dlouhá,“ poznamenala na sociální síti X. Slíbila ovšem, že se ještě letos objeví na několika veřejných akcích.

Rakovinu diagnostikovali lékaři v únoru také tchánovi princezny Kate, britskému králi Karlu III. Pětasedmdesátiletý monarcha se k plnění svých úkolů vrátil na konci dubna, uvedla stanice BBC.

Foto: Will Warr/Kensington Palace

Princ William a princezna Kate s dcerou Charlotte v Norfolku

Princezna Kate bojující s rakovinou vyrazila vzácně na tenis

Koktejl

Výběr článků

Načítám