Hlavní obsah

Při záchraně lidí v zaplaveném Bavorsku zemřel hasič

Pfaffenhofen

V bavorském Pfaffenhofenu zemřel v noci na neděli dobrovolný hasič, který zasahoval při záchraně lidí ze zaplavených míst. Převrátil se s ním člun, na němž plul s dalšími třemi kolegy k rodině uvězněné v bungalovu.

Foto: Puchner Stefan, ČTK

Záchranáři pomáhají obyvatelům po zaplavení jejich domovů v Babenhausenu

Článek

Loď se převrhla při povodních na Ilmu kolem 23:30. Tři ze čtyř hasičů se dokázali zachránit, jeden musel být následně ošetřen v nemocnici. „Tělo dvaačtyřicetiletého muže bylo z vody vytaženo ráno kolem 2:20,“ napsal deník Bild.

V okolí Pfaffenhofenu musely v noci na neděli své domovy opustit stovky lidí, mezi nimi asi 140 seniorů ze dvou domů s pečovatelskou službou, protože v nich byly problémy s dodávkami proudu. Záchranáři je rozvezli do nemocnic.

Jedna osoba se pohřešuje

V Schrobenhausenu, vzdáleném jen asi 25 kilometrů, se v současnosti pohřešuje jedna osoba, uvedl Bild. Když přišly záplavy, byla údajně ve sklepě domu. Záchranáři se v současné době k domu nemohou dostat, o pomoc požádali policejní potápěče.

Ve městě Schwäbisch Gmünd ležícím asi 50 kilometrů východně od Stuttgartu vykolejil rychlík ICE s 185 lidmi kvůli sesuvu půdy. Nikomu z cestujících se nic nestalo a v noci byli z vlaku evakuováni.

Foto: Schäfers Nikolas, ČTK

Letecký snímek Babenhausenu zaplaveného po prudkých deštích

Situace je dramatická na mnoha místech v Bavorsku. Podle Bildu zvedl neustálý déšť hladiny řek v některých okresech na úroveň stoleté vody. Nejvyšší stupeň varování před povodní – stav katastrofy – platí v neděli na mnoha místech v Bavorsku. Týká se to zejména jižních přítoků Dunaje. Velká voda postupuje po této řece a přesouvá se ze Švábska do Horní Falce a Dolního Bavorska.

Pro jižní části Německa meteorologové předpovídají trvalý déšť i na neděli, jeho intenzita už ale poněkud polevila. I tak by ale lidé měli počítat s tím, že se situace může přechodně znovu zhoršit.

Sársko děkuje hrdinovi záplav – sedmnáctiletému hasiči

Evropa

Výběr článků

Načítám