Hlavní obsah

Pózují v parcích s mačetami. V německých městech se usadili radikální islamisté z Afghánistánu

V německých městech a obcích se usadili islamisté z Afghánistánu. Jsou mezi nimi i tací, kteří se na sociálních sítích vůbec netají radikální ideologií. S odkazem na zjištění televize RTL o tom informuje zpravodajská televize ntv. Německé policejní odbory (DPolG) k tomu uvedly, že země ztratila kontrolu nad hranicemi, kterou musí získat zpět.

Foto: Profimedia.cz

Propalestinská demonstrace v Berlíně, ilustrační foto

Článek

„Na síti TikTok si říkají král Mnichova nebo dobyvatel Evropy. V německých parcích a centrech měst pózují v uniformách afghánské armády, v maskáčích či tradičních paštúnských oděvech. Vystupují agresivně a bojovně, mají nože a mačety a často jsou obklopeni skupinou stejně smýšlejících mladých mužů,“ uvedla zpravodajská televize ntv o zjištěních RTL.

Takových videí, která RTL prověřovala například na tiktoku nebo telegramu, jsou tisíce na stovkách účtů. Islamisté je zveřejňují z parků, center měst nebo ubytoven pro uprchlíky. Podle ntv na nich nejsou vůbec žádné ženy. A podle novinářů se zdá, že německé bezpečnostní orgány se o tyto aktivity zajímají jen málo.

I týdny poté, co RTL začala videa prověřovat, totiž na webu zůstávají nahrávky, ve kterých radikálové slibují útočit na nepřátele islámu, vyhazovat je do vzduchu sebevražednými akcemi a uřezávat jim hlavy.

Migranti z azylového domu v Solingenu začali vydělávat na příběhu vraha

Evropa

RTL se s několika afghánskými autory videí v Německu setkala. V rozhovorech někteří z nich uvedli, že do Německa přišli z ekonomických důvodů a že s vládním radikálním hnutím Tálibán žádné problémy neměli. Naopak vládu hnutí považují za nejlepší, protože země je bezpečnější než dříve. Uvedli také, že jejich cílem je přinést islám do Německa a do Evropy a že nejlepší by bylo, kdyby v Německu platilo islámské právo šaría.

Životní styl islamismu

Spisovatel a expert na extremismus Ahmad Mansour, který pochází z Izraele, ale žije v Německu, takové případy nepovažuje za ojedinělé. V posledních zhruba čtyřech až pěti letech podle něj přišlo do země velké množství migrantů, jejichž hodnoty jsou v zásadním rozporu s demokratickým smýšlením Evropanů.

„Tito muži vyrostli s koncepcí islámu, která je ve skutečnosti mnohem bližší chápání Tálibánu než jakékoli chápání islámu, jež je moderní, liberální, otevřené a kompatibilní s Německem,“ uvedl Mansour.

Místopředseda DPolG Heiko Teggatz, který je v organizaci šéfem odborářské sekce spolkové policie, vyzval k okamžitému převzetí kontroly nad německými hranicemi. Německo podle něj není schopné kontrolovat, kdo do země přichází.

Podle Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF) pochází asi 80 procent všech migrantů z převážně muslimských zemí, podotkla ntv. Podle Mansoura mladé muže není možné integrovat a jsou pro společnost nebezpeční.

„Vidíme na nich životní styl islamismu. Muži, kteří vyjadřují svou maskulinitu velmi toxickým způsobem, žijí velmi patriarchálně. (…) Tito lidé emocionálně nedorazili do Německa,“ uzavřel.

O potřebě azylovou migraci omezit, nelegální migraci zcela zastavit a důsledně vést deportace v posledních dnech opakovaně hovoří opoziční konzervativní unie CDU/CSU, a to po pátečním teroristickém útoku v západoněmeckém Solingenu, kde mladý Syřan zabil nožem tři lidi.

Opoziční předák Friedrich Merz nabídl vládě kancléře Olafa Scholze spolupráci, navrhl mimo jiné stopku pro přijímání běženců z Afghánistánu a Sýrie.

V Německu vraždil 26letý Syřan, žádal o azyl. Policii se přiznal

Evropa

Výběr článků

Načítám