Hlavní obsah

„Potopit ten prokletý ostrov anglosaských psů.“ Medvěděv chce odstranit Británii z mapy světa

Moskva

Místopředseda ruské Bezpečnostní rady a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvěděv prohlásil, že svržení bomby na Londýn je málo a že by bylo lepší rovnou potopit celý ten „prokletý ostrov anglosaských psů“, čímž měl na mysli Britské ostrovy. Medvěděv se takto rozjel na telegramu.

Foto: Profimedia.cz

Ruský exprezident Dmitrij Medvěděv

Článek

Medvěděv nejprve připomněl slova ruské lyžařky Jeleny Vjalbeové, která koncem září prohlásila, že by ruští sportovci mohli znovu soutěžit pod ruskou vlajkou, kdyby „do centra Londýna někdo hodil pořádnou bombu“. Ruští sportovci nemohou soutěžit kvůli agresivní válce, kterou v únoru 2022 rozpoutal vůdce Vladimir Putin.

Podle ruského exprezidenta ale vybombardování Londýna nestačí. Podle něj totiž musí zmizet kompletně celé Britské ostrovy, které by chtěl „potopit“.

„Správně,“ okomentoval slova lyžařky. „Věc je ale potřeba vyřešit pořádně a okamžitě ten prokletý ostrov anglosaských psů potopit,“ dodal v telegramovém příspěvku, kde okomentoval i další události nejen z minulého týdne.

Medvěděv se vysmívá Západu kvůli Putinovi v Mongolsku

Evropa

Škoda že to nebyl krk

V pondělí 30. září si při jízdě na kole zlomil lotyšský prezident Edgars Rinkēvičs ruku. Podle Medvěděva je ale škoda, že nehoda nebyla vážnější. „Škoda že to nebyl krk. Čekáme na to,“ uvedl.

Rýpl si ale také do amerického exprezidenta Donalda Trumpa, který na šéfa Bílého domu znovu kandiduje v listopadových volbách. Ten opakovaně hovoří o tom, že by ruskou agresivní válku na Ukrajině do 24 hodin ukončil a že kdyby býval byl prezidentem on, tak by k ní ani nedošlo. Tomu ale nevěří ani Medvěděv.

„Škoda že nebyl vůdcem, faraonem, šáhem, kaganem, sultánem, knížetem, králem, carem a prezidentem všude za posledních deset tisíc let,“ prohlásil posměšně ruský exprezident, který minulý týden dostal novou práci v představenstvu telekomunikační společnosti Rostelekom.

Extrémní výroky Medvěděva nejsou nijak neobvyklé, pravidelně v nich vyhrožuje západním zemím. V únoru například prohlásil, že v případě prohry Ruské federace ve válce proti Ukrajině shodí Moskva atomové bomby nejen na Londýn, ale také na Berlín nebo Washington.

Medvěděv bude šéfem představenstva Rostelekomu

Evropa

Výběr článků

Načítám