Hlavní obsah

Položení vlastního ručníku na pláž? V chorvatských Vodicích za stovku

Nový způsob podnikání na chorvatských plážích vymyslel podle listu Slobodna Dalmacija majitel plážového baru a okolního pozemku ve Vodicích – zpoplatnění místa na ručník. Jedno přijde na čtyři eura (zhruba 100 korun) a množstevní sleva neexistuje, takže čtyřčlenná rodina zaplatí čtyři stovky.

Foto: Profimedia.cz

Pláž s ručníky (ilustrační foto)

Článek

Na jakékoli námitky majitel baru odpovídá, že jde o soukromý pozemek, uvedla Slobodna Dalmacija. „Když budu chtít, můžu tam účtovat i poplatek za vzduch,“ nechal se slyšet. „A kdo si chce na této pláži položit ručník, musí vytáhnout z kapsy čtyři eura.“

Stejný plážový bar nabízí také pronájem lehátek. Jedno stojí deset eur (zhruba 250 korun) na den a dvě lehátka s plážovým stanem přijdou na 43 eur (bezmála 1075 korun).

Má to ale jeden háček. I když podniká na svém pozemku, musí mít majitel baru a pláže zaregistrovanou živnost a především vydávat svým zákazníkům účtenky. To se ale podle Slobodné Dalmacije neděje, takže je velmi pravděpodobné, že podnikavce brzy navštíví obchodní inspekce.

Pronájem lehátka se letos v Chorvatsku pohybuje kolem deseti eur (250 korun) za den, slunečník nebo jiné stínění přijde až na 20 eur (500 korun). Zpoplatnění lehátek a slunečníků se týká i většiny hotelů, kde jsou zdarma pouze lehátka u hotelových bazénů.

Dvě ženy se na italské pláži servaly kvůli lehátku v první řadě. Rekreanti natáčeli

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám