Hlavní obsah

Policie v Německu zastřelila muže, který ohrožoval okolí nožem

Recklinghausen
Aktualizováno

Policie ve středu na západě Německa zastřelila muže, který ohrožoval okolí nožem. Informoval o tom portál deníku Bild. Podobný případ se v Německu stal v úterý.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Německá policie – ilustrační snímek

Článek

Středeční incident se odehrál v Recklinghausenu v Severním Porýní-Vestfálsku. Jistý třiatřicetiletý muž tam obtěžoval okolí a podle svědků měl u sebe i nůž. Policie ho při zásahu zastřelila.

K incidentu došlo kolem 18. hodiny v bytovém domě v ulici Hochfeld. Podle Bildu se pohádal otec se synem. Syn vytáhl nůž a zranil otce na ruce. Matka útočníka zavolala na tísňovou linku. Když na místo dorazili policisté, muž s nožem se vrhl směrem k nim. „Poté policisté vystřelili, jedna střela zasáhla útočníka do krku,“ napsal Bild s tím, že muž utrpěl smrtelné zranění.

Proč muž sáhl po noži, zatím není jasné.

V supermarketu v Mnichově zastřelili policisté ženu

Evropa

Obdobná událost se stala v úterý v Moers am Niederrhein v Severním Porýní-Vestfálsku. Také tam policejní zákrok skončil zastřelením útočníka s nožem. Před týdnem pak policie v Mnichově zastřelila ženu, která ji napadla nožem.

Útoky nožem jsou nyní v Německu velkým tématem, neboť jejich četnost se každoročně zvyšuje.

Před týdnem v pátek zemi šokoval teroristický útok v západoněmeckém Solingenu, kde mladý Syřan zabil nožem tři lidi. Konzervativní opoziční unie CDU/CSU kvůli tomu tlačí na vládu, aby zakročila proti nelegální migraci, zastavila přijímání běženců ze Sýrie a Afghánistánu a zintenzivnila deportace.

KOMENTÁŘ: Délka čepele nic neřeší – Alex Švamberk

Komentáře

Výběr článků

Načítám