Hlavní obsah

Poláci kvůli muslimským migrantům kydají prasečí hnůj na hranicích s Běloruskem

Polští zemědělci se v rámci občanského protestu rozhodli neobvyklým způsobem zareagovat na nelegální migraci z Běloruska. Kydají totiž poblíž hranic se svým sousedem prasečí hnůj. Informuje o tom polský list Wiadomosci.

Foto: Twitter/Nexta/Screenshot

Polští farmáři při kydání prasečího hnoje

Článek

„Začínáme kydat prasečí hnůj na polsko-běloruských hranicích. Dáme tím najevo, že jsme solidární s polskými uniformovanými složkami. Ukážeme těm, kteří jsou u moci, jak by mělo být naše území zabezpečeno,“ uvedl na sociálních sítích jeden z farmářů, kterého cituje polský list.

Další uvedl, že „sypat se bude jen tam, kde to bylo odsouhlaseno“. „Vše bude probíhat podle zákona. Spoléháme na to, že když vylijeme prasečí hnůj, ilegální imigranti tento pruh nepřekročí, pokud budou následovat svoji víru,“ vysvětlil muž. Celá řada nelegálních migrantů, kteří se snaží z Běloruska překročit hranici s Polskem, jsou totiž muslimové, pro které je prase nečisté zvíře.

Zpravodajská agentura Nexta zveřejnila na síti X video, na němž je vidět polská zemědělská technika, jak rozprašuje hnůj na pozadí plotu, který se podle ní nachází na hranicích s Běloruskem.

Problémy s migranty

V posledních měsících přibývá případů, kdy se nelegální migranti snaží překročit hranici s Polskem. Řada z nich je přitom i agresivní, například zkraje června jeden migrant pobodal polského vojáka, který posléze svým zraněním podlehl, uvedl list Rzeczpospolita. Dalšího vojáka, který skončil s těžkými zraněními v nemocnici, zbili klacky a zkopali.

Při útoku z května zase migrant zaútočil na polského pohraničníka improvizovaným kopím, zranil ho na ruce a posléze napadl i vojáka, který mu přišel na pomoc.

Exilová Asociace bezpečnostních sil Běloruska (BYPOL) zkraje května varovala, že běloruské bezpečnostní a zpravodajské síly plánují organizovaně posílat stovky nelegálních migrantů na hranici s Polskem. Většina z nich mají být muslimové a přesouvat by se měli ve skupinkách po 25 až 30 lidech.

Migranti útočí. Na běloruské hranici teče polská krev, zemřel voják

Evropa

Výběr článků

Načítám