Hlavní obsah

Pokud by zaměstnanci TV Markíza vstoupili do ostré stávky, s vysíláním může pomoci Nova

Po zastavení vysílání diskusního pořadu Na tělo jsou zaměstnanci slovenské televize Markíza ve stávkové pohotovosti. Pokud by vstoupili do ostré stávky, zprávy by mohla slovenská televize vyrábět i vysílat z Prahy z televize Nova. Denníku N to potvrdili tři lidé z obou televizí.

Foto: Instagram Michala Kovačiče

Michal Kovačič a zaměstnanci TV Markíza

Článek

Pro zmíněnou krizovou situaci existuje podle listu několik scénářů. Zprávy by se vysílaly z Novy a příspěvky by procházely kontrolou.

„Vedení hned v pondělí rozhodlo, že backup na Nově je potřeba vytvořit okamžitě, protože v živém vysílání nemají pod kontrolou moderátora,“ uvedl zdroj listu. Markízu i Novu vlastní skupina PPF.

Televize Nova nechtěla situaci komentovat. „Jsou to provozní záležitosti, takže naše interní věc,“ uvedla na dotaz Novinek mluvčí Novy Barbora Dlabáčková.

PPF se kvůli Markíze dostává pod tlak

Domácí

Nouzový plán měl vzniknout den poté, co moderátor pořadu Na tělo Michal Kovačič v živém vysílání popsal údajné cenzurní snahy v televizi Markíza a varoval před „plížící se orbánizací“ slovenských televizí. Vedení televize zastavilo výrobu programu. Pokračování diskusního pořadu však požaduje 120 zaměstnanců televize, kteří se postavili na stranu moderátora a vstoupili do stávkové pohotovosti.

Jedna z možností je, že v případě ostré stávky by se zprávy TV Markíza vyráběly kompletně na Nově, bylo by tam studio, ve kterém by seděl slovenský moderátor. Vysílaly by se příspěvky, které se vyrobily na Slovensku a prošly kontrolou. Další variantou je, že moderování zpráv by probíhalo z bratislavského studia, ale vysílání příspěvků a jejich částečná výroba, například střih, by probíhaly v Praze.

Podle těchto informací je už jeden slovenský moderátor připraven v TV Nova a technické řešení je rovněž připraveno. „Bylo to hotové hned v pondělí poté, co se stala ta věc s Kovačičem,“ dodal další zdroj.

Technicky je situace připravena i díky tomu, že obě televize mají od roku 2017 stejné technické vybavení. TV Markíza musí vysílat zpravodajství, protože v opačném případě by mohla přijít o licenci.

PPF vydělala nejvíce za 16 let, zisk meziročně zvýšila devítinásobně

Ekonomika

Výběr článků

Načítám