Hlavní obsah

Plakali i otrlí policisté. SUV v Německu zabilo na chodníku matku se dvěma dětmi

Tragická nehoda, při jejímž vyšetřování se hrnuly slzy do očí i zkušeným policistům, se odehrála v úterý odpoledne v Esslingenu na jihozápadě Německa. Čtyřiapadesátiletý řidič SUV Audi vjel na chodník, kde srazil a usmrtil 39letou chodkyni a její dva syny ve věku tří a šesti let.

Foto: Profimedia.cz

Místo nehody v západoněmeckém Esslingenu

Článek

„Policisté na místě neštěstí plakali,“ popsal situaci na místě tragédie deník Bild. Bylo to ve chvíli, kdy záchranáři přikrývali tři mrtvá těla plachtami. Matka i obě děti neměly nejmenší šanci přežít, protože jejich zranění byla extrémně závažná.

Podle prvních výsledků vyšetřování dostal řidič SUV smyk a vjel na chodník po pravé straně. „Poté, co auto přejelo obrubník, skončilo na chodníku, kde v tu chvíli kráčela 39letá žena se dvěma dětmi,“ potvrdil mluvčí policie.

Paní Antonella vedla oba chlapce, šestiletého Gabriela a tříletého Alessia, na fotbalový trénink. Ke sportovní hale jim zbývalo už jen pár metrů. Vozidlo je ale srazilo a natolik těžce zranilo, že všichni tři zemřeli na místě.

Sám viník utrpěl zranění a byl dopraven do nemocnice. Při nehodě se ještě střetl s dalším autem, jehož řidič skončil také na klinice.

Byla rovněž poškozena rozvodná skříň elektřiny, v důsledku čehož přestaly v místě fungovat semafory.

Řidič SUV, kterého policie stíhá pro podezření ze zabití z nedbalosti, se podle magazínu Focus odmítá k tragédii vyjadřovat. „Využívá svého práva nevypovídat,“ potvrdila mluvčí policie.

Auto nedalo na Mostecku přednost motorce, její řidič na místě zemřel

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám