Hlavní obsah

Pětapadesátiletý Ján zemřel po bodnutí hmyzem, byl alergický a neměl u sebe léky

Po bodnutí hmyzem zemřel minulý týden na Slovensku 55letý muž z obce Zemianske Podhradie v okresu Nové Mesto nad Váhom. Věděl, že je na bodnutí hmyzem alergický, ale ten den neměl u sebe léky. Příčinou úmrtí byl pravděpodobně anafylaktický šok, napsal web čas.sk.

Foto: Profimedia.cz

Sršeň (ilustrační foto)

Článek

Pětapadesátiletý Ján jel minulý týden traktorem do svého sadu pro úrodu švestek, když ho bodla včela nebo sršeň, uvedl ve čtvrtek čas.sk. Muž se ještě pokusil dostat se na hlavní silnici, aby vyhledal pomoc, ale už to nestihl.

„Při sběru ovoce ho zřejmě bodla včela nebo jiný hmyz, možná sršeň. Byl alergický na bodnutí hmyzem, věděl to a obvykle u sebe nosil EpiPen. Tentokrát ho zřejmě zapomněl, nebo ho někde ztratil,“ řekl jeho pětaosmdesátiletý otec Ján.

Otec připomněl, že EpiPen syna zachránil před třemi týdny, kdy ho také bodl hmyz. „Tehdy ho naštěstí měl a pomohli mu také lidé,“ uvedl nešťastný otec. Tentokrát Jána našel mladík, který má zahradu nedaleko, až když už mu nebylo pomoci. „Syn byl mrtvý už asi tři hodiny,“ dodal otec.

Na Opavsku se objevila sršeň asijská

Domácí

V obci znali Jána jako pracovitého chlapa, který neměl s nikým problémy. „Každému pomohl a pokaždé se usmíval. Ani ve snu by mě nenapadlo, že ho přežiju,“ řekl jeden ze starších pozůstalých.

Téměř stejná tragédie se stala v srpnu v obci Snežnica v okresu Kysucké Nové Mesto. Pětačtyřicetiletý Milan tehdy pracoval na střeše svého domu, když ho bodl agresivní sršeň do oblasti zátylku. Přivolaní záchranáři mu už nedokázali pomoct a muž zemřel na anafylaktický šok. Zůstaly po něm tři děti.

Anafylaktický šok je těžká alergická reakce, může vést ke ztrátě vědomí i srdeční zástavě.

Muže na Slovensku pobodala sršeň do zátylku. Je po smrti

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám