Hlavní obsah

Patnáctiletý Němec zavraždil spolužáka výstřelem do hlavy. Jde na 8,5 roku do vězení

Za vraždu 14letého spolužáka půjde dnes patnáctiletý Valerio G. do vězení na osm let a šest měsíců. O výši trestu rozhodl v pondělí zemský soud ve Würzburgu. Soudci odmítli tvrzení chlapce, že nešlo o úmysl, naopak rozhodli, že to byla vražda, protože rána přišla zezadu, píše web týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Jednání soudu bylo vzhledem k věku pachatele i oběti neveřejné.

Článek

Tehdy čtrnáctiletý Němec zavraždil stejně starého spolužáka Francesca S. jediným výstřelem z pistole loni v září na pozemku školy v Lohr am Main, severozápadně od Würzburgu. Mladík se k osudnému výstřelu přiznal, ale tvrdil, že to nebyl úmyslný čin, píše web týdeníku.

Soud pro mladistvé se ale přiklonil k názoru státního zastupitelství a právního zástupce oběti. Jsou přesvědčeni, že vražda, která je podmíněná zlým úmyslem, byla dokonaná, protože rána do hlavy přišla zezadu. V případě vraždy je maximální trest pro mladistvé deset let.

Myslivec v Německu zastřelil dva příbuzné a pak spáchal sebevraždu

Evropa

Vražda se stala 8. září loňského roku. Po výstřelu mladík z místa utekl a svého smrtelně zraněného kamaráda nechal ležet na kraji školního dvora. Policisté později zatkli Valeria G. v jeho dětském pokoji. Vražednou zbraň, českou pistoli, si vzal od svého nevlastního dědečka, dnes již zesnulého sportovního střelce, který byl v době činu v nemocnici. Valerio G. zřejmě věděl, kde se skrývá klíč od skříňky se zbraněmi, napsal deník Bild.

Policii zalarmoval chlapec, který přišel na služebnu a uvedl, že jeho kamarád zabil člověka. Vzápětí se našlo tělo chlapce a během dvou hodin zadrželi mladého vraha. Motivem jeho činu měl být údajně dluh ve výši 60 eur (lehce přes 1500 Kč), ale také jeho touha zabíjet. Valerio se zajímal o zbraně, válku a tanky a podle spolužáků prý měl násilné fantazie.

Kolín nad Rýnem terorizují dětské gangy přistěhovalců

Evropa

Naopak zavražděný chlapec byl třídní hvězdou a mezi spolužáky byl velmi oblíbený. „Neublížil ani mouše. Když se dva lidé hádali, byl vždy tím uklidňujícím prvkem. Vždycky měl úsměv na tváři,“ popsali Francescovi rodiče svého mrtvého syna.

„Přistěhovali jsme se sem před mnoha lety z nebezpečného a kriminálního prostředí Neapole. Utekli jsme před násilím a integrovali jsme se tady. Kdo mohl tušit, že právě tady nám zastřelí syna,“ dodal otec Toni.

Krvavý zločin v Německu: Učitel ubodal svou studentku

Evropa

Výběr článků

Načítám