Hlavní obsah

Ozbrojené komando střílelo na svatbě ve Francii. Jeden host nepřežil

Jednoho mrtvého a čtyři zraněné si vyžádala v noci na neděli střelba na svatbě ve městě Thionville na severovýchodě Francie. Do budovy, kde slavila asi stovka lidí, vtrhlo hodinu po půlnoci ozbrojené komando a spustilo palbu. V pozadí incidentu je zřejmě obchod s drogami.

Foto: Profimedia.cz

Kriminalisté zajišťují důkazy po střelbě na svatbě v Thionville

Článek

Podle deníku Le Figaro zemřel na místě muž ve věku kolem dvaceti let a dva ze čtyř zraněných byli v kritickém stavu dopraveni do nemocnice. Lehce zraněná je i těhotná žena, která navíc utrpěla psychický otřes.

Pachatelé byli vybaveni „těžkými zbraněmi a brokovnicemi“ a maskovali se kapucemi. Z místa činu uprchli a jsou stále na útěku.

„Bylo to na svatbě. Skupina lidí si šla zakouřit před sál, načež dorazili tři těžce ozbrojení muži a opakovaně vedli palbu jejich směrem,“ potvrdil listu policejní zdroj.

Útočníci přijeli ve voze „pravděpodobně značky BMW“. Vyšetřovatelé ale nevědí, odkud auto přijelo. Nevylučují, že je registrované v Německu nebo v Lucembursku, jehož hranice leží od Thionville asi patnáct kilometrů.

„Je zcela zjevné, že máme co do činění s vyřizováním účtů na pozadí obchodu s drogami. Cílem útoku nebyla svatba, ale někteří lidé, kteří se jí účastnili,“ uvedl dále nejmenovaný policejní zdroj.

Reportéři v neděli ráno na místě viděli, jak policisté zajišťují důkazy. Na skleněných dveřích vedoucích do velkého sálu byly vidět nejméně tři díry po kulkách.

„Na místě činu bylo objeveno mnoho nábojnic,“ upřesnil regionální deník Le Républicain Lorrain.

Při přestřelce na parkovišti v Marseille zemřely dvě osoby

Evropa

Výběr článků

Načítám