Hlavní obsah

Od smrti mě dělily jen vteřiny a dávka štěstí, popisuje oběť krvavého masakru ze Solingenu

Iráčan Siavash Hosseini se stal v pátek večer jednou z obětí řádění atentátníka ze Solingenu. Skončil s vážným zraněním v nemocnici, hrůzu krvavého masakru mu bude do smrti připomínat dlouhá jizva s 21 stehy. Od smrti ho dělily vteřiny a šťastná náhoda, svěřil se reportérům webu WDR.

Foto: Heiko Becker, Reuters

Německá policie převáží pachatele útoku v Solingenu k soudu do Karlsruhe.

Článek

„Všechno se to stalo strašně rychle. Netrvalo to déle než 15 sekund,“ vypráví. Krátce před útokem natočil na mobilní telefon video z koncertu na pódiu. Pak náhle vypukl chaos. Otočil se, aby zjistil, co se děje, a přitom se podíval pachateli přímo do očí, píše web WDR.

„Přiblížil se ke mně a bodnul. Já se stačil trochu pohnout, a to mi asi zachránilo život,“ popsal. Nůž ho zasáhl do krku a způsobil hlubokou ránu, ale tím, že se pohnul, razanci bodnutí snížil a nůž nezasáhl tepnu.

„Křičel Alláhu akbar a vraždil.“ Svědek popsal masakr v Německu

Evropa

„Mohl jsme být jedním z mrtvých, ale podruhé jsem se narodil,“ říká. Stále ještě nemůže pochopit, co se stalo. Podle jeho slov mu bude dlouho trvat, než se s tím, co prožil, vyrovná, píše web týdeníku Focus.

Siavash Hosseini přišel do Německa před více než rokem. Žije v Kolíně nad Rýnem, kde se rekvalifikuje na mechatronika. Do Solingenu se přijel podívat na městské slavnosti. „Viděl jsem, jak lidé na ulici tančí, a chtěl jsem to zažít. Málem mě to stálo život,“ ukončil rozhovor.

Vrah ze Solingenu měl být z Německa vyhoštěn, ale skrýval se. Úřady mu poté udělily ochranu

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám