Hlavní obsah

Obří balvan se v Itálii zřítil těsně před jedoucí autobus

Neuvěřitelné štěstí měli řidič a cestující regionálního autobusu v severní Itálii, který ve středu vyjížděl z tunelu ve chvíli, kdy se ze svahu zřítil na silnici obrovský kus skály. Do tragédie chyběly jen metry, resp. vteřiny, šofér ale stačil přibrzdit a incident se obešel bez zranění.

Foto: Landesfeuerwehrverband Südtirol

Místo incidentu

Článek

Děsivé okamžiky se odehrály na okresní silnici u obce Neurateis v údolí Schnalstal. V autobuse sedělo asi dvacet cestujících. Několikatunový balvan o velikosti malého osobního auta zablokoval důležitou spojovací komunikaci v rekreační oblasti Vinschgau, informovala televize RAI.

Společně s ním se na silnici skutálelo i několik menších kamenů, a to i na druhé straně tunelu. Řidiči všech vozidel, která úsekem projížděla, ale stačili včas zpomalit nebo se místu dopadu balvanů vyhnout.

Spouštěčem masivního sesuvu skály byly zřejmě vydatné deště, které podemlely již tak nestabilní příkré svahy. Silničáři ohrožený úsek uzavřeli a jeho okolí budou zkoumat geologové.

„Budeme se o dalším postupu radit. Silnice zatím zůstane uzavřená až do chvíle, než přijmeme vhodná opatření, která by v úseku zajistila bezpečný provoz,“ řekl serveru tz.de šéf regionální správy silnic Philipp Sicher.

K sesuvu balvanů došlo nedaleko hradu Juval, kde má svou rezidenci horolezecká legenda Reinhold Messner.

Masivní balvany v Číně jen o vlásek minuly dvě projíždějící auta

Koktejl

Výběr článků

Načítám