Hlavní obsah

Neznámý muž polil u školy v Londýně dvě děti kyselinou. Mají vážná zranění

Londýn

Čtrnáctiletá dívka a šestnáctiletý chlapec utrpěli vážná zranění při útoku kyselinou před školou v západním Londýně. Podle stanice Sky News byla zraněna i jedna učitelka, kterou ale už propustili do domácího ošetřování.

Foto: Profimedia.cz

Policisté pátrají po stopách, které mohl pachatel zanechat po cestě k místu činu před školou Westminster Academy v Londýně

Článek

Dosud neznámý pachatel zaútočil v pondělí odpoledne, kdy žáci i učitelé školu opouštěli. Westminster Academy uvedla, že dívka je její studentka, na školu má vazbu i učitelka, chlapec ale nikoli.

Policie pátrá po podezřelém, kterého svědci popsali jako „vysokého, štíhlého muže tmavé pleti oblečeného v černém oblečení se zakrytou tváří, pravděpodobně maskou nebo kuklou“. Z místa ujel na elektrické koloběžce.

Pachatel k útoku použil „žíravou látku, jejíž složení ukazuje na kyselinu“, uvedla Sky News. Stav dívky je velmi vážný, utrpěla zranění ohrožující život. Dva policisté, kteří zasahovali na místě činu, byli preventivně převezeni do nemocnice poté, co jim bylo špatně.

Muž na londýnském náměstí pobodal ženu a 11letou dívku

Evropa

Vyšetřovatelé okolí školy uzavřeli stejně jako samotnou budovu Westminster Academy, která v úterý přešla na distanční výuku.

V Anglii a Walesu bylo podle oficiálních statistik v roce 2022 zaznamenáno 710 útoků s použitím žíravých látek. V roce 2017 jich bylo dokonce 949 a úřady poté posílily kontroly prodeje a držení těchto látek. Organizace Acid Survivors Trust International, která bojuje proti útokům kyselinou, poukazuje na nárůst případů zaměřených na ženy.

V únoru útočník v jižním Londýně postříkal žíravou látkou ženu a její dvě dcery. Podezřelý uprchl a jeho tělo bylo nalezeno o několik dní později v Temži.

Po útoku kyselinou Martina oslepla. Našla chuť žít i pomáhat

Domácí

Výběr článků

Načítám