Hlavní obsah

Německo se potýká s dramatickým nárůstem kriminality Maročanů a Tunisanů

Nejnovější statistika Spolkového kriminálního úřadu šokuje počtem trestných činů, které v zemi páchají Tunisané a Maročané. Policie hovoří o explozi brutálního násilí a krádeží ze strany Severoafričanů, píše nejčtenější deník Bild.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Údaje jsou ohromující. Pokud jde o Tunisany, ti vévodí sexuálním trestným činům. Kriminalita v této oblasti se u Tunisanů zvýšila o 165 procent, v případě Maročanů o 65 procent.

V trestných činech vražda a zabití jsou na prvním místě Maročané, kde se jejich kriminalita zvýšila o neuvěřitelných 288 procent, píše Bild s odvoláním na policejní statistiky.

U násilných trestných činů (ublížení na zdraví s následkem smrti, vyděračských únosů) došlo u Tunisanů k nárůstu o 110 procent a u Maročanů o 67 procent.

Prudce přibývá útoků na policisty. Razantně přibylo krádeží, kterých je mnohem více než před čtyřmi lety. U Maročanů je nárůst o 90 procent, u Tunisanů o 176 procent.

V Německu se zhruba 84 miliony obyvatel policie v loňském roce zaevidovala více než 2,2 milionu podezřelých z trestných činů, což bylo meziročně o 7,3 procenta více. Největší podíl tvoří skupina starších 21 let. V této skupině policejní statistika uvádí, že asi jeden milion podezřelých byli lidé s německým občanstvím (meziročně o jeden a půl procenta více) a přes 744 tisíc cizinci (meziročně o 15,2 procenta více).

Nejvyšší nárůst kriminality u cizinců je v případě mládeže od čtrnácti do osmnácti let věku, kdy bylo meziroční zvýšení o 31,4 procenta. Problémem je také kriminalita neněmeckých dětí, kdy meziroční nárůst byl 30,9 procenta. Vysoký je nárůst kriminality u dospělých cizinců mladších 21 let, který činil 27,4 procenta.

Opozice, tedy strana CDU/CSU tvrdě kritizuje laxnost vlády kancléře Olafa Scholze. Zelení, kteří jsou součástí koalice, odmítají uznat Tunisko a Maroko jako bezpečné třetí země. Tím by se přitom omezil příliv migrantů a usnadnily se deportace.

V německých městech razantně narostl počet loupežných přepadení

Evropa

Výběr článků

Načítám