Hlavní obsah

Německo Němcům, cizinci ven, vyřvávali lidé na posvícenské zábavě v Hesensku

Na posvícenské zábavě v hesenském městečku Burgholzhausen se v pátek odehrál rasistický incident. Desítky lidí na píseň L'amour toujours Gigiho d'Agostina začali vyřvávat Německo Němcům, cizinci ven (Deutschland den Deutschen – Ausländer raus). Policie případ vyšetřuje, ale organizátoři ani policie nezakročili, píše web Tagesschau.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Německá policie

Článek

Patrick R. na zábavě pracoval jako osvětlovač a byl to on, kdo natočil scény, které se na zábavě odehrávaly, a zveřejnil je na sociální síti kvůli „nejhlubší averzi k tomuto chování“. Nechápe, proč nikdo nezasáhl. „Pravicová agitace, xenofobie a čistý rasismus jsou nyní tak děsivě normalizovány, že si zřejmě každý myslí, že je v pořádku, když polovina sálu zpívá a vykřikuje hesla,“ napsal. Z obavy, že by to mohlo eskalovat, však nezasáhl, uvedl web Tagesschau.

Poté, co skandální videa zveřejnila média, organizátor akce Kerbeverein Burgholzhausen (KVB) potvrdil autenticitu nahrávek na instagramu a omluvil se. „To je absolutně a neodvolatelně proti naší klubové mentalitě. KVB je symbolem otevřenosti a netoleruje žádné nenávistné slogany,“ uvedlo vedení spolku. Případ začala vyšetřovat policie.

S incidenty, jako byl ten v Burgholzhausenu, se v poslední době doslova roztrhl pytel. Zvláštní pobouření vyvolalo video z oslavy na ostrově Sylt, při níž se zpívala rasistická hesla na píseň L'Amour Toujours. Několik incidentů bylo také zdokumentováno v Hesensku, včetně Kalbachu (okres Fulda) a Alheimu (okres Hersfeld-Rotenburg).

„Cizinci pryč, Německo Němcům.“ Popěvek na slavný disco hit se šíří Německem

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám