Článek
Firma je předním světovým dodavatelem čokoládových a kakaových produktů. Jsou dodávány komerčním zákazníkům k dalšímu zpracování, proto není samotná značka Barry Callebaut laikům příliš známá, píše server týdeníku Focus.
Bakterie salmonely, které způsobují těžké průjmy a zvracení, byla podle údajů firmy objevena v pondělí v lecitinu, který se používá při výrobě čokolády. Pomáhá urychlovat některé procesy při výrobě čokolády a chrání kvalitu kakaového másla. Čokoláda díky němu vydrží vyšší teploty, nešediví, je lesklá a má delší trvanlivost.
Závadné výrobky se nedostaly do oběhu
Společnost uvádí, že kontaminovaného leticinu se dostalo do výroby jen velmi malé množství. Čokoládové výrobky s kontaminovanou látkou nebyly ani dokončeny, ani prodány zákazníkům, uvedl mluvčí společnosti Frank Keidel. Továrna bude vyčištěna a dezinfikována, což by mělo trvat několik dnů, doplnil mluvčí.
V USA zachraňovali pracovníky čokoládovny, spadli do nádrže s čokoládou
Společnost Barry Callebaut zásobuje cukrárny, pekárny, restaurace a výrobce nápojů. S více než 12 000 zaměstnanci ve více než 40 zemích se firma označuje za předního světového výrobce vysoce kvalitních čokoládových a kakaových výrobků.
Továrna ve Wieze je největší továrnou na čokoládu na světě. Ročně se zde vyrobí 350 tisíc tun čokolády.