Hlavní obsah

Nejméně 26 zraněných při hromadné nehodě na italské dálnici

Při vážné hromadné dopravní nehodě na italské dálnici A23 bylo v sobotu zraněno nejméně 26 lidí. Podle agentury ANSA se vozidla střetla na úseku mezi městy Gemona a Carnia na severovýchodě regionu Furlansko-Julské Benátsko ve směru do Rakouska. Několik kilometrů dálnice, která je součástí E55, bylo dočasně uzavřeno..

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Vůz italské policie. Ilustrační foto

Článek

Mezi zraněnými jsou tři lidé ve velmi vážném stavu. Záchranáři je podle agentury ANSA převezli do nemocnic v Udine a Tolmezzu.

Na místě bylo podle webu Il Messaggero ošetřeno 23 lidí, které dobrovolníci Červeného kříže převezli do Gemony. Tam je zdravotníci prohlédli v místních zařízeních a zajistili jim rehydrataci po dlouhém pobytu při vysokých teplotách podél dálnice.

Gemonské úřady také budou řešit problémy desítek rakouských a německých účastníků nehody s návratem domů. Jejich automobily jsou podle serveru v drtivé většině nepoužitelné.

Italská A23 je 120 kilometrů dlouhá dálnice v regionu Furlansko-Julské Benátsko, který sousedí s Rakouskem a Slovinskem.

Cesta spojuje italskou dálnici A4 z Turína do Terstu s rakouskou A2 přes města Udine a Tarvisio. Je součástí evropské silnice E55, která prochází Českou republikou a je hojně využívána pro cesty k moři.

Auto v plné rychlosti narazilo v Itálii do mýtné brány. Zemřeli tři lidé

Zahraniční

Výběr článků

Načítám