Hlavní obsah

Nedaleko Moskvy hoří výzkumný institut, osm lidí požár nepřežilo

Aktualizováno

V ruském institutu pro výzkum a výrobu elektroniky nedaleko Moskvy v pondělí vypukl požár. Hasiči se snaží zachránit lidi z hořící budovy, informovala agentura TASS s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné události. Požár se rozšířil na plochu o rozloze 3500 metrů čtverečních a vyžádal si již osm obětí, informovala ruská média.

Foto: X / Clashreport

Požár v administrativní budově institutu Platan v Moskevské oblasti

Článek

Na videích a fotografiích zveřejněných telegramovými kanály Ostarožna, Moskva a Baza je vidět mračna černého dýmu unikající z výškové budovy, zatímco z rozbitých oken se vykláněli lidé uvěznění uvnitř.

„Záchranáři se k zablokovaným lidem nedostanou, hasiči připravují žebřík,“ hlásil kanál Baza s tím, že příčina požáru zatím není zřejmá.

Požár podle něj vypukl v kancelářích oddělení plánování a designu v administrativní budově institutu Platan v průmyslové zóně ve Frjazinu v Moskevské oblasti. Hořet začalo v pátém patře osmipatrové budovy, přičemž oheň se odtud šíří do vyšších pater.

Podle ministerstva pro mimořádné situace se hasičům podařilo dostat do bezpečí jednu osobu, dalších devět ale zůstává uvězněno v hořící budově. Ruská média později informovala, že si požár vyžádal osm obětí.

Institut Platan se podle ruských médií zabývá vývojem a výrobou elektronických součástek a rádiových komponentů.

Sklad pohonných hmot v ruském Azovu hoří už dva dny, požár se rozšířil na další zásobník

Evropa

Tajemnou „Putinovu daču“ na Altaji těžce poničil požár

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám