Hlavní obsah

Nechtěli, aby propukla panika, tak jsem pořád hrál, popisuje DJ Topic krvavý masakr v Solingenu

Německý Solingen se v pátek večer stal terčem brutálního teroristického útoku. Při oslavách 650. výročí založení města neznámý pachatel ubodal tři lidi a osm dalších těžce zranil. Zatímco útočník vraždil, z pódia se dál linula hudba. Místní DJ Topic nepřerušil svůj set, aby nepropukla panika.

Foto: Profimedia.cz

DJ Topic

Článek

DJ Topic na svém instagramovém účtu napsal, že nepřerušil své vystoupení, protože ho o to požádala ochranka, aby nepropukla hromadná panika, uvedla stanice BBC. Bezpečnostní složky se obávaly hromadného úprku lidí z náměstí Fronhof, kde se akce konala a na pódiu se střídala vystoupení různých kapel.

„Tak jsem hrál dál, přestože to bylo mimořádně těžké. Asi až po deseti patnácti minutách hudba skončila a lidi byli informováni o incidentu,“ napsal na Instagramu.

Němci se ve své zemi bojí, kriminalita stoupá

Evropa

Svědek Lars Breitzke vypověděl listu Solinger Tageblatt, že mu bylo jasné, že je něco špatně, když viděl zpěváka na scéně s podivným výrazem ve tváři. „Pak se vedle mě zhroutil člověk,“ řekl.

Jeden z pořadatelů oslav Philipp Müller potom z pódia požádal všechny, kteří byli na místě, aby „odešli v klidu“. „Prosím mějte oči otevřené, protože pachatel naneštěstí nebyl dopaden,“ dodal. Navzdory hororové situaci panika nepropukla a lidé opustili místo v klidu.

Oslavy původně plánované na tři dny skončily. Pachatele se zatím stále nepodařilo dopadnout. Policie proto vyzvala občany Solingenu, aby byli opatrní. „Lidé ve městě by měli být obezřetní, uvedl mluvčí düsseldorfské policie podle listu Tagesschau. „Kdokoli, kdo uvidí podezřelou osobu, by měl hned volat 110 a nepokoušet se s ní navázat kontakt, nemluvit na ni.“

Teroristický útok nožem na městských slavnostech v Solingenu: Žena a dva muži mrtví, osm zraněných

Evropa

Výběr článků

Načítám