Hlavní obsah

Náměstek ministra na Slovensku přerušil divadelní představení a vyháněl diváky

Náměstek slovenského ministra životního prostředí Štefan Kuffa (nominant Slovenské národní strany SNS) v neděli přerušil divadelní představení, protože mu překážel „perverzní film“ promítaný v rámci hry. Incident se odehrál v obci Malá Franková v okresu Kežmarok na východě Slovenska na představení Národního divadla Košice.

Foto: Facebook/Štefan Kuffa

Kuffa sám na síti zveřejnil záběry pořízené po představení, kde si stěžoval, že byl napaden.

Článek

O incidentu informoval šéfredaktor Zamagurských novin Lukáš Marhefka, který seděl na představení Moje baby v hledišti jako divák. „Před chvílí jsem zažil něco tak nehorázného, že ještě teď se z toho chvěji,“ uvedl Marhefka na videu zveřejněném na Facebooku.

V čase, když měla svůj výstup herečka Dana Košická, podle Marhefky do představení svévolně vstoupil Kuffa a začal určovat, pro koho je představení vhodné, pro koho není, kdo by měl zůstat sedět v hledišti, a kdo nikoliv.

„Svévolně přerušil výstup herečky, a když jsme začali křičet a odmítat jeho chování, označil mě za sluníčkáře a nechtěl opustit tento prostor až do doby, než přišel starosta a odvedl ho,“ uvedl Marhefka.

Chtěl Ježíše Krista za krále Slovenska a na ministerstvu kultury skončil. Dali ho na životní prostředí

Evropa

Šéfredaktor Zamagurských novin zdůraznil, že nikdo, kdo přijede za státní peníze „na majácích“ do malé vesnice, nemůže ukazovat ramena na divadelním představení z úcty k divákovi a z úcty hercům.

„Je to nehorázné a pojďme prosím bránit svobodu, protože dnes je to ve stavu, kdy je to vážnější, než jsme si mysleli. Něco takového se nesmí dít,“ dodal Marhefka.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Štefan Kuffa

Cenzor v akci

Herečka Národního divadla Košice Ľuba Blaškovičová, která ve hře účinkuje, uvedla, že nic šílenějšího a nehoráznějšího ještě nezažila. „Cenzor Kuffa zasáhl -napřímo vstoupil - do představení, zastavil ho a vyháněl diváky. Představení bylo přerušené. Hádka mezi ním a diváky,“ uvedla na sociální síti.

Výstup náměstka ministra označila dehonestaci umělecké tvorby a umělce stojícího právě na jevišti. „Provokace, útoky, vyhrožování, křik, ochranka, za rohem policie,“ uvedla herečka na Facebooku.

Hrajeme to osm let, pochybnosti měl Kuffa řešit jinak, komentuje košické divadlo politikův exces

Evropa

Kuffa k incidentu zveřejnil video na Facebooku a tvrdí, že ho tyčí napadli herci nebo kulisáci. „Měli jsme krásný večer, byla tam folklorní akce, mše svatá. V závěru večera pustili perverzní film, když tam byly děti,“ tvrdí Kuffa.

Tvrdí, že když upozornil, že je to nevhodné a vyzval rodiče, aby děti poslali pryč, napadli ho tyčemi. Člověk, který natáčel pracovníky divadla, měl podle Kuffy dostat úder do ruky. „Mobil mu spadl na zem, rozbíjeli můj telefon,“ uvedl Kuffa.

Štefan Kuffa, když byl ještě ve funkci náměstka ministryně kultury, na sebe upozornil, když vyzval k intronizaci Ježíše Krista na Slovensku. Chtěl přimět biskupy, aby Slovensko zasvětili Kristu Královi. „Za ministerstvo kultury dáváme příslib, i takhle veřejně ho dávám, že my budeme ti, kteří budou iniciovat, aby se co nejdříve podle možnosti dosáhlo toho, aby Kristus Král byl intronizován a stal se králem Slovenska,“ řekl Kuffa v listopadu 2023.

Fiktivní zpráva z roku 2028 o útoku Ruska na Slovensko namíchla Ficovu vládu

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám