Hlavní obsah

Na severu Německa hoří loděnice vyrábějící luxusní jachty

Ohromná oblaka kouře, která zamořují široké okolí a plameny šlehající do závratných výšek. Loděnici Lürssen-Kröger v Kielském průplavu, která vyrábí luxusní jachty, zachvátil rozsáhlý požár. S ohněm tam od úterního rána bojují stovky hasičů, píše web týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Požár v loděnici Lürssen-Kröger

Článek

Podle odhadů hasičů i policie bude pravděpodobně trvat až do noci, nebo dokonce do středečních brzkých ranních hodin, než se podaří požár uhasit. Zatím se neví, co požár způsobilo. Škody půjdou podle prvních odhadů do desítek, možná stovek milionů korun. Loděnice Lürssen se totiž specializuje na stavbu luxusních jachet, píše web týdeníku Focus.

V současné době se hasiči obrovskými proudy vody pokouší plameny zkrotit zvenčí, řekl mluvčí okresního hasičského sboru Daniel Passig. Snaží se zabránit rozšíření požáru do okolí. Pokus o uhašení požáru zevnitř haly se přerušil kvůli propadu částí haly.

Foto: Profimedia.cz

Hasičům se zatím nepodařilo dostat plameny v loděnici Lürssen-Kröger pod kontrolu

V hale panují teploty přesahující 1000 stupňů Celsia, uvedla policie. Dosud se do ní nedalo vstoupit. To se podaří pravděpodobně až ve středu nebo dokonce ve čtvrtek, předpokládají hasiči.

Kvůli silnému kouři mají lidé nechat uzavřená okna a vypnuté klimatizace. V poledne byli evakuováni lidé z okolních domů. Hustá černá oblaka kouře byla vidět na kilometry daleko. Hořící hala a okolní domy částečně zmizely v mracích kouře.

Na řeckém ostrově Kos již druhým dnem řádí požár

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám