Hlavní obsah

Na řeckém ostrově pohřešují známého britského televizního moderátora

Policie a záchranáři na řeckém ostrově Symi hledají již dva dny pohřešovaného britského doktora a moderátora televizních pořadů o vědě a zdraví Michaela Mosleyho. Po sedmašedesátiletém muži pátrají i s pomocí vrtulníků a pátracích psů. Nasazeny jsou také hlídkové čluny pobřežní stráže a potápěči.

Foto: Profimedia.cz

Michael Mosley na autogramiádě

Článek

Mosley se ztratil ve středu, kdy se vydal na procházku do středu ostrova ležícího asi 25 km severně od známějšího Rhodosu, píše deník The Guardian. Starosta Symi Eleftherios Papakalodoukas uvedl, že je nemožné, aby Mosley v dané oblasti stále byl. „Je to velmi malá, kontrolovaná oblast plná lidí. Takže kdyby se mu tam něco stalo, už bychom ho našli,“ řekl britským médiím.

Přítelkyně osoby, u níž Mosley přebýval, uvedla, že nemůže pochopit, jak by se na cestě do středu ostrova mohl někdo ztratit. „Cesta vede přes úbočí hory, ale nedávno ji rozšířili a je tam jenom jedna stezka, takže se nejde splést. Po úbočí se jde přibližně 20 minut, ale není to přehnaně hrbolaté nebo příliš nebezpečné. Turisti to v létě chodí každý den,“ sdělila rádiu BBC.

Pátrání po Mosleym nadále pokračuje, přičemž již byl nasazen i vrtulník z Rhodosu, potápěči nebo policejní psi. „Mohl uklouznout, zakopnout, spadnout, nebo ho dokonce mohl uštknout had a někde mohl pak zůstat zraněný. Vyšetřujeme všechny možné scénáře,“ uvedla mluvčí řecké policie Constantina Dimoglidouová.

Na ostrov Mosley dorazil v úterý se svou manželkou Clare Bailey Mosleyovou, jež je též doktorkou a spisovatelkou. Spolu mají čtyři děti. Mosley je krom svých televizních vystoupení známý především díky proslavení diety 5:2, v jejímž rámci má člověk pět dní jíst zdravě a zbylé dva dny v týdnu výrazně omezit příjem kalorií.

Podnikavce, kteří v Řecku zabírají veřejné pláže, budou usvědčovat drony

Evropa

Výběr článků

Načítám