Hlavní obsah

Na německých nádražích a ve vlacích se denně stane 70 násilných činů

Vražda na vlakovém nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem, která se stala ve středu za bílého dne, je jen špičkou ledovce. Každý den se na nádražích a vlacích po celém Německu stane 70 závažných násilných činů - útoků nožem, loupeží, znásilnění. Kriminalita v místech, kterými denně projdou miliony lidí, razantně stoupá, píše deník Bild s odvoláním na nejnovější statistiky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Oběťmi jsou nejen lidé, kteří vlaky cestují, ale i policisté. Vloni se ve vlacích a nádražích stalo více než 25 tisíc násilných trestných činů, což znamená, že denně se jich stane sedm desítek. Ve srovnání s předkoronavirovým rokem 2019 je to zvýšení o více než 42 procent. Tehdy statistika zaznamenala 18 003 násilných trestných činů, píše deník Bild.

Ohromující je také počet sexuálních trestných činů, kterých se vloni stalo 1898, pro porovnání s rokem 2019 (1184) je to nárůst o 60 procent.

Většina z těchto činů byla ve vlacích a na nádražích spáchána cizinci. Nejvíce jich mají na svědomí Syřani, v přehledu figurují také Poláci, Afghánci, Rumuni, Somálci, Turci, Eritrejci, Tunisani, Maročani a Ukrajinci, uvádí německé ministerstvo vnitra.

Smrtelná střelba na nádraží ve Frankfurtu. Policie zadržela občana Turecka

Evropa

Sexuální trestné činy spáchalo vloni 36 procent cizinců, 27 procent Němců (včetně dvojího občanství) a 37 procent pachatelů je neznámých.

Razantně narůstá násilí proti policistům. V loňském roce se eviduje 2979 útoků na policisty, 793 jich bylo zraněno.

Násilné trestné činy na nádražích a ve vlacích v loňském roce spáchalo 41 procent Němců (včetně dvojího občanství), 32 procent cizinců, 26 procent pachatelů je neznámých a u jednoho procenta je neznámá národnost.

První místo v žebříčku pachatelů násilných trestných činů obsazují překvapivě Poláci, na druhém místě Syřani a třetí příčka patří Afgháncům. Za nimi jsou Turci, Rumuni, Maročani, Ukrajinci, Alžířani, Iráčani a Tunisani.

Ze statistik vyplývá, že k nejnebezpečnějším vlakovým nádražím patří Hamburk, Kolín nad Rýnem a Dortmund.

Němci se ve své zemi bojí, kriminalita stoupá

Evropa

Výběr článků

Načítám