Hlavní obsah

Na německou policejní stanici vtrhl Albánec s mačetou. Křičel Alláhu akbar

Linec nad Rýnem

Muž ozbrojený mačetou a nožem přišel v noci na pátek na policejní stanici v západoněmeckém městě Linec nad Rýnem. Zakřičel arabskou frázi Alláhu akbar (Bůh je největší) a hrozil strážcům zákona zabitím, napsal deník Bild s tím, že Albánec se chytil do pasti, když zůstal zamčený mezi dvěma dveřmi. Devětadvacetiletý útočník je nyní ve vazbě vyšetřován kvůli podezření z pokusu o vraždu.

Foto: Profimedia.cz

Německá policejní stanice v Linci nad Rýnem

Článek

Albánec, který v Linci nad Rýnem bydlí, vtrhl na tamní policejní stanici před třetí hodinou ranní. „Tam opakovaně křičel ‚Alláhu akbar‘ a prohlašoval, že chce zabít policisty,“ citoval Bild místního prokurátora Haralda Kruseho.

Útočník s mačetou však zřejmě netušil, že aby se ke strážcům zákona dostal, musel by otevřít ještě další dveře, což ale mohli jen policisté na služebně. Ti navíc pomocí tlačítka zavřeli venkovní dveře, takže Albánec zůstal uvězněný mezi dveřmi.

„Policisté se muži přes komunikační zařízení snažili vysvětlit, že situace je bezvýchodná. Ale ten uvnitř začal běsnit. Nakonec dorazila speciální jednotka z Koblenze a pachatel byl přemožen taserem a zatčen,“ napsal německý list s tím, že útočník byl při zásahu zraněn a na podlaze po něm zůstaly krvavé stopy.

V Mnichově střílel mladičký Rakušan-islamista s puškou z druhé světové války

Evropa

Podle prvních zjištění vyšetřovatelů byl zřejmě útok motivován radikálním islamismem. „Během prohlídky bytu byla na zdi nalezena vlajka zahraniční teroristické organizace Islámský stát,“ dodal Kruse.

Masakr v Solingenu je začátek, Německo čeká mnohem větší hrůza, varuje expert

Evropa

Související články

Výběr článků

Načítám