Hlavní obsah

Na nádraží v Kaiserslauternu bodala Američanka. Muž ji předtím sexuálně obtěžoval

Překvapivé skutečnosti vyšly najevo při vyšetřování sobotního útoku na nádraží v západoněmeckém Kaiserslauternu, kde dvacetiletá žena smrtelně pobodala 64letého seniora. Pachatelkou je Američanka žijící v SRN a muž ji předtím sexuálně obtěžoval. Šlo o Eritrejce.

Foto: Profimedia.cz

Nádraží v Kaiserslauternu

Článek

Co konfliktu předcházelo, prokázaly podle státního zastupitelství bezpečnostní kamery. Muž ženu ve vstupní hale na pohyblivém schodišti do podchodu osahával na hýždích.

Poté propukla hádka, při níž žena vytáhla zavírací nůž a namířila jej před sebe. Muž uhnul, ale žena jej přesto bodla. Zasadila mu ránu poblíž srdce, na jejíž následky muž později v nemocnici zemřel.

Deník Bild upřesnil, že nožem útočila Američanka žijící v Kaiserslauternu, zatímco muž byl z Eritreje. Bližší informace k zázemí obou aktérů incidentu nejsou zatím známé. „Osobní poměry podezřelé a oběti jsou nadále předmětem vyšetřování,“ sdělil státní zástupce Udo Gehring.

Žena z místa činu nejprve utekla ještě před příchodem kriminalistů, později se ale sama přihlásila na policii v nedalekém Landstuhlu. Skončila ve vyšetřovací vazbě, protože se státní zastupitelství obává, že by mohla z Německa uprchnout.

„Při posuzování motivace k možnému útěku hraje významnou roli závažnost obvinění,“ potvrdil Gehring.

Německá veřejnost případ pozorně sleduje, protože oživil vzpomínky na útok nožem v Mannheimu z konce května, kdy afghánský přistěhovalec pobodal policistu tak, že napadený později v nemocnici zemřel. Strážce pořádku se svými kolegy tehdy zasahoval proti útočníkovi, který chtěl narušit akci hnutí Pax Europa, které je kritické vůči islámu.

Další útok nožem v Německu. Dvacetiletá žena ubodala na nádraží v Kaiserslauternu staršího muže

Zahraniční

Související články

Výběr článků

Načítám