Hlavní obsah

Na nádraží v Bruselu se střílelo, dva mrtví a tři zranění

Dva lidé zemřeli a tři jsou zranění po střelbě v kavárně na Rue Argonne v bruselské čtvrti Saint-Gilles, oznámila bruselská policie. Incident se stal ve čtvrtek mezi 01:00 a 02:00, kavárna se nachází hned vedle nádraží Gare du Midi.

Foto: Profimedia.cz

Bruselské nádraží Gare du Midi. Ilustrační foto

Článek

Zatím není jasné, co bylo motivem střelby ani kdo se do ní zapojil. Jisté je pouze to, že na místě zůstali dva mrtví a tři zranění. Jeden z postřelených údajně utrpěl lehká zranění, další dva jsou ve vážném stavu.

Čtvrť, kde se incident stal, byla letos bruselskými orgány označena za jedno z „ohnisek“ obchodu s drogami. Policie však v této fázi odmítla potvrdit jakoukoli souvislost s tímto problémem.

Gangy v Bruselu si vyřizovaly účty střelbou, čtyři zranění. Terorismus to není, říká policie

Evropa

Vlakové nádraží Gare du Midi je mezinárodním dopravním uzlem, odkud odjíždějí vlaky Eurostar do Londýna, Amsterdamu a Paříže. Denně jím projde přes 60 tisíc lidí. Stejně jako na mnoha jiných velkých nádražích po celé Evropě i v těchto místech kvete kriminalita, především obchod a užívání drog, píše web deníku The Brussels Times.

Oblast je ohniskem mnoha sociálních problémů a vysoké míry chudoby, což se projevuje vyšší mírou kriminality, bezdomovectvím a fetováním. Deník upozorňuje, že to není poprvé, co se tato oblast stala dějištěm střelby. Minulý měsíc zemřel jeden člověk po střelbě na Avenue de Stalingrad mezi centrem města a vlakovým nádražím, zatímco na samotném nádraží byl v dubnu pobodán jeden člověk.

Belgie již několik let zaznamenává nárůst ozbrojeného násilí spojeného s rivalitou mezi sítěmi obchodníků s drogami. Pouliční přestřelky se odehrály jak v Bruselu, tak v Antverpách, jejichž přístav se stal hlavní cestou do Evropy pro kokain dovážený nelegálně z Jižní Ameriky.

Belgie vyšetřuje znásilňování čtrnáctileté dívky partou dětí, trápily ji dva dny

Zahraniční

Výběr článků

Načítám