Hlavní obsah

Na Krymu hoří základna, odkud Rusové vypouštějí drony na Ukrajinu

Polygon se základnou na mysu Čauda, odkud Rusové posílají drony Šáhed útočit na Ukrajinu, postihl požár. Snímky kouře stoupajícího z míst na Krymu, kde se ruská základna nachází, zveřejnilo na svém telegramovém účtu Rádio Svoboda.

Foto: Profimedia.cz

Ruský dron íránské provenience Šáhed za letu

Článek

„Z dálnice Tavrida je zdálky vidět rozsáhlý požár v oblasti mysu Čauda, z míst, kde se nachází vojenské cvičiště,“ uvedl ve středu portál Ukrinform. Snímky požáru přinesl též na svém telegramovém účtu postál Krym.Realii.

„Zatím není známo, co požár způsobilo. Žádné raketové či dronové útoky na tuto oblast anektovaného poloostrova nebyl hlášeny,“ informovalo na svém telegramovém účtu Rádio Svoboda.

Na mysu Čauda se podle ukrajinské armády nachází několik ruských vojenských objektů.

Polygon se základnou byl na konci 80. let, ještě za dob Sovětského svazu, uzavřen. V roce 2016, dva roky po anexi Krymu, ruská armáda všechna vojenská zařízení na mysu znovu zprovoznila. Někdejší cvičiště nyní podle listu Ukrajinska pravda používá k vypouštění dronů, které útočí na Ukrajinu.

Portál Ukrinform informoval, že ve čtvrtek 20. června v oblasti mysu Čauda došlo k několika explozím s tím, že nejspíš šlo o výbuchy v muničním skladu. Ruské úřady se k výbuchům ani k požáru nevyjádřily.

Ukrajinci zasáhli unikátní sovětskou vesmírnou komunikační stanici na Krymu

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám