Hlavní obsah

Dron v Rusku zaútočil na nákladní vlak s palivem. Cisterny vzplály

Kotluban
Aktualizováno

V ruské Volgogradské oblasti v úterý ráno vykolejil nákladní vlak převážející palivo v cisternách. Uvedly to ruské železnice s tím, že je na vině „zásah nepovolaných osob“. Informuje o tom ruský list Kommersant, podle něhož na místě dle předběžných informací nedošlo k žádnému zranění. Zpravodajský telegramový kanál Baza nicméně uvedl, že za vykolejením stojí dronový útok, který na místě způsobil požár.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo poblíž vlakové stanice Kotluban, která se nachází severně od Volgogradu. Ruské železnice následně přerušily vlakovou dopravu, kvůli čemuž mají lidé očekávat zpoždění osobních vlaků, píše Kommersant.

Telegramový kanál Baza uvedl, že příčinou vykolejení vlaku je dronový útok, v důsledku čehož došlo k požáru dvou vagonů s palivem. „Podle předběžných údajů explodovala jedna cisterna. Poté došlo k úniku paliva a vznícení travnatého povrchu,“ stojí v příspěvku s tím, že celkově došlo k vykolejení devíti vagonů.

Požár se ruským složkám podařilo dostat pod kontrolu a později byl uhašen, uvedl Kommersant, podle něhož byla vlaková doprava na jedné koleji obnovena, zpoždění nabral mimo jiné vlak směrem do Petrohradu nebo ten, který míří opačným směrem.

Impozantní dolet. Ukrajinský dron zasáhl ruskou rafinerii po 1500 km letu

Válka na Ukrajině

Rusko z Volgogradské oblasti pravidelně hlásí útoky ukrajinských dronů, potýká se zejména s útoky na svoji průmyslovou a logistickou infrastrukturu. Vykolejení vlaku je však výjimečné.

Ruská média neuvádějí, zda mají úřady podezření na konkrétní pachatele.

Nemyslitelné, Rusku dochází zásoby benzinu, píše Politico

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám