Hlavní obsah

Na českém velvyslanectví v Paříži vypukl požár

Aktualizováno

Na českém velvyslanectví v Paříži ve středu kolem 14. hodiny vypukl požár. Píše o tom francouzský list Actu. Informaci posléze Novinkám potvrdil tiskový mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake, podle něhož byli na místě zraněni tři lidé.

Foto: MZV

Budova české ambasády v Paříži

Článek

„Můžeme potvrdit, že dnes odpoledne došlo k požáru bytu, který se nachází v budově české ambasády v Paříži. Požár je uhašen. Zraněni byli tři lidé, kteří jsou momentálně na pozorování v nemocnici,“ sdělil ve středu Novinkám Drake.

Mluvčí české diplomacie dále uvedl, že všichni zaměstnanci byli z budovy evakuováni. „V tuto chvíli hasiči a policisté budovy procházejí a sepisují škody. Činnost ambasády bude omezena naprosto minimálně, jelikož konzulární prostory sloužící občanům se nacházejí v jiné budově,“ dodal.

Francouzský list dále uvedl, že na místo byla kolem 14. hodiny povolána záchranná služba. Velvyslanec ve Francii Michal Fleischmann ČTK sdělil, že diplomatickou část ambasády požár vůbec nezasáhl. Vše ale podle něho pokrývá černý prach. Budova je také bez proudu a vody.

Požár hasilo na 60 hasičů, kteří zůstávají na místě. Prozatím není jasné, jak k požáru došlo.

Související témata:

Výběr článků

Načítám