Hlavní obsah

Muž ve Švýcarsku zranil mačetou pět lidí včetně kojence a těhotné ženy

Tříměsíční dítě a žena ve vysokém stupni těhotenství jsou mezi pěti lidmi, které ve čtvrtek večer posekal mačetou muž ve švýcarském St. Gallenu. Všichni zranění jsou podle švýcarské stanice SRF už po operaci. Police útočníka zadržela.

Foto: KaPo St.Gallen

Ilustrační foto

Článek

Útočník, kterého policie identifkovala jako Eliase H., podle stanice SRF nejprve na schodišti v domě, kde bydlí, napadl 29letou těhotnou ženu, které na pomoc přispěchal její 66letý otec. Muž s mačetou se okamžitě zaměřil i na něj a způsobil mu těžká zranění.

Poté útočník vyběhl na ulici, kde posekal 31letou ženu a její tříměsíční dítě. Nakonec muže přemohli sousedé, kteří ho sledovali. Útočník ale přitom zranil i jednoho ze zasahujících.

Z útoku je podezřelý 34letý Švýcar, který měl psychické problémy. „Při zadržení byl zraněn,“ uvedla švýcarská policie, aniž specifikovala povahu zranění. Podle stanice SRF musel být se zraněním převezen do nemocnice.

Všech pět zraněných včetně kojence a těhotné ženy muselo být hospitalizováno a operováno. Podle mluvčího kantonální policie v St. Gallen Hanspetera Krüsiho z nich už nikdo není v ohrožení života. „Podezřelého už lékaři propustili z nemocnice a nyní je v policejní cele,“ doplnil mluvčí.

Stanice SRF uvedla, že policie v bytě podezřelého objevila hořlavou kapalinu a plyn. „Ani nechci domyslet, co všechno se mohlo stát,“ poznamenal mluvčí.

„O motivu útočníka v tuto chvíli můžeme jen spekulovat,“ uvedl Krüsi s tím, že byl policii už známý. „Byl psychicky narušený, ale bez záznamu v rejstříku,“ uzavřel mluvčí.

Británie odsoudila dva 12leté vrahy. Své oběti probodli srdce mačetou

Evropa

Související články

Výběr článků

Načítám