Hlavní obsah

Muž na Sardinii ukrýval zemřelou matku v domácím mrazáku a bral její důchod

Sarroch

Více než dva roky ukrýval svou mrtvou matku v domácím mrazáku 54letý muž z vesnice Sarroch na jihu Sardinie, aby mohl kasírovat její důchod. Podvodem si přišel na několik tisíc eur.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena údajně zemřela ve věku 78 let přirozenou smrtí, zřejmě v době koronavirové pandemie. Policisté objevili její tělo v úterý při domovní prohlídce poté, co se sousedé podivovali, že ji už dlouho neviděli.

Tělo pachatelovy matky leželo v přízemí domu v mrazícím boxu, obalené silnou vrstvou ledu. Ostatky ženy nyní zkoumají patologové v nemocnici ve městě Cagliari.

„Scéna jako z hororu, která vyšetřovatele šokovala. Svou mrtvou matku schoval do mrazáku, aby si strčil do kapsy její důchod,“ komentoval hrůzný nález deník Corriere della Sera.

Vyšetřovatelé obvinili muže z nezákonného nakládání s mrtvým tělem a podvodu vůči státu s přitěžujícími okolnostmi. Orgány činné v trestním řízení jej prý znají už delší dobu kvůli blíže neupřesněným deliktům.

Podle deníku Il Giornale se po ženě dlouho nikdo neptal proto, že syn žil s matkou v naprosté opuštěnosti. Údajně nikde nepracoval a neměl ani jiný druh příjmu. Jeho matka se s manželem už dříve rozešla a druhý syn se odstěhoval do zahraničí.

Rodina si myslela, že je mrtvý. Senior strávil 20 hodin v mrazáku

Koktejl

Výběr článků

Načítám