Hlavní obsah

Motorkářský gang vyloupil pařížské klenotnictví za bílého dne

S nebetyčnou drzostí si počínal motorkářský gang, který v sobotu za bílého dne vyloupil luxusní klenotnictví Harry Winston poblíž pařížského bulváru Champs-Élysées. Pachatelé jsou stále na útěku a svědky události překvapila rychlost, jakou zloději prodejnu specializovanou na drahé kameny vykradli.

Foto: Profimedia.cz

Kriminalisté u pařížského klenotnictví Harry Winston

Článek

„Šlo to velmi rychle,“ citoval list Le Parisien jednoho kolemjdoucího, který nájezd gangu viděl. Pachatelé, jejichž počet svědkové odhadli na tří až čtyři, přijeli ke klenotnictví na dvou motorkách krátce před polednem.

Když zastavili, bryskně seskočili a vrhli se do prodejny. Na hlavách měli helmy, takže jim nebylo vidět do tváří. Jeden z nich se oháněl delší zbraní, z níž nejméně jednou vystřelil do vzduchu, zřejmě pro výstrahu.

Uvnitř, kde byl právě jeden zákazník, rozbili celkem devět vitrín. Personál uprchl do kanceláře, zatímco kupující zůstal v šoku na místě.

Přepadení pozoroval z okna svého bytu od naproti devítiletý chlapec. „Byli celí v černém oblečení a přinesli si velké tašky. Nedokážu ale říci, jestli měli zbraně,“ vypověděl hoch.

Po dvou až třech minutách pachatelé opět vyběhli, naskočili na motorky a uprchli, než stačila dorazit policie, napsal server Actu17. Při loupeži nebyl nikdo zraněn.

Přesnou výši škody kriminalisté zatím neuvedli, ale odhadují, že se pohybuje v řádu milionů eur (1 euro = 24,70 Kč).

Klenotnictví Harry Winston se stalo terčem loupeží už v letech 2007 a 2007. Pachatelé si tehdy odnesli okolo 900 drahokamů v celkové hodnotě 78,9 milionu eur (téměř dvě miliardy Kč). Policie dopadla osm zlodějů, které soud v roce 2015 poslal do vězení na devět měsíců až 15 let.

Lupič přepadl benzinku a jako zbraň použil hada

Koktejl

Výběr článků

Načítám