Hlavní obsah

Mladý řidič v Polsku usmrtil ženu, její dceru i vnučku. Před očima dalších členů rodiny

Kargow

O tři členy najednou přišla rodina z Kargowa v Lubuském vojvodství na západě Polska. Mladý, 22letý řidič na okresce osobním autem usmrtil 72letou ženu a velmi těžce zranil její 48letou dceru a 28letou vnučku. Obě navzdory rychlému zákroku záchranné služby následně zemřely. Tragédie se navíc odehrála před zraky dalších členů rodiny, informovala televize TVN24.

Foto: Klára Fialová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K neštěstí došlo v sobotu krátce před 22. hodinou po skončení obecních slavností na místním stadionu. Trojice žen přecházela komunikaci mimo přechod pro chodce, když do nich vrazilo osobní auto. Síla nárazu byla tak velká, že je vozidlo odhodilo do vzdálenosti více než deseti metrů,“ uvedla podle TVN 24 policejní mluvčí Malgorzata Stanislawska.

„Policie řidiče zadržela, v krvi neměl žádný alkohol, ale zjišťuje se, zda před jízdou neužil omamné látky a zda nepřekročil maximální povolenou rychlost, která je na místě tragické nehody 70 kilometrů v hodině,“ informovala TVN24. 

Zároveň uvedla, že nejmladší, 28letá oběť tragické autonehody po sobě zanechala čtyři malé děti. Její manžel a jedno z dětí, které bylo také na slavnosti, viděli neštěstí na vlastní oči.

Opilý řidič náklaďáku v Polsku zranil 26 lidí. Jeho šílenou jízdu zachytila kamera

Evropa

Výběr článků

Načítám