Hlavní obsah

Mladá Italka se zřítila do výtahové šachty. Dveře se otevřely, ale kabina nepřijela

Stěží uvěřitelná tragédie se odehrála v pondělí v jednom činžovním domě v apulijském městě Fasano, když si jedna obyvatelka přivolala ve čtvrtém patře výtah. Dveře se otevřely a mladá žena vkročila dovnitř, ale zřítila se do šachty, protože kabina zůstala o tři patra níže.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pětadvacetiletá Clelia měla zřejmě tak zautomatizované pohyby, že si chybějící zdviže nevšimla. Její život vyhasl na střeše kabiny, informoval deník Corriere della Sera.

Krátce poté jí volal na mobil otec. Když z bytu zaslechl vyzvánění přístroje v šachtě, zalarmoval záchrannou službu.

„Bylo mi okamžitě jasné, že se něco stalo,“ řekl reportérům zdrcený rodič. Tělo jeho dcery vyprostili hasiči až po několika hodinách.

„Předpokládáme, že došlo k selhání uzavíracího systému. Dveře by se měly otevřít pouze ve chvíli, kdy je kabina ve stejném patře,“ uvedl jeden z vyšetřovatelů.

S výtahem prý v minulosti nikdy problémy nebyly. „Ještě nikdy se mi nestalo, že by se takhle zasekl,“ řekl dále otec oběti. „Clelia byla sluníčko. Měla hodně snů, chtěla si udělat i řidičský průkaz, aby byla nezávislejší. A samozřejmě se i vdát. Teď jsou všechny sny zničené,“ dodal.

Mladá žena pracovala v několika penzionech jako pokojská. Milovala tanec a techno hudbu. Šokovaní z události byli i její přátelé.

„Chci si tě pamatovat, jak tančíš pod reproduktory na naši oblíbenou hudbu. Zažily jsme toho hodně, byla jsi skvělá parťačka po všech stránkách,“ napsala její kamarádka na sociálních sítích.

Sama Clelia zveřejnila na svém instagramovém účtu jen několik hodin před tragédií svou fotografii, na níž si v černých šatech hladí rukou vlasy. Vedle snímku připsala větu „na to, co má přijít“ a text ozdobila emotikonem sluníčka.

Tragédie se odehrála asi pět kilometrů od místa, kde se minulý měsíc v luxusním přímořském areálu Borgo Egnazia konal summit skupiny G7.

Pád výtahu na staveništi ve Stockholmu si vyžádal pět mrtvých

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám