Hlavní obsah

Místo zatčení ICC nečekaná svatba. Ruská dětská ombudsmanka vyměnila duchovního za miliardáře

Překvapivou svatbu měla o víkendu ruská dětská ombudsmanka Marija Lvovová-Bělovová, která je spolu se šéfem Kremlu Vladimirem Putinem stíhaná Mezinárodním trestním soudem v Haagu (ICC) kvůli organizování únosů ukrajinských dětí do Ruska. Lvovová-Bělovová si vzala miliardáře a majitele ultranacionalistické stanice Cargrad TV Konstantina Malofejeva.

Foto: Profimedia.cz

Lvovová-Bělovová a Malofejev na archivním snímku

Článek

Předchozím manželem ruské dětské ombudsmanky byl pravoslavný duchovní Pavel Kogelmanov, s nímž vychovávala deset dětí, z toho polovinu adoptovaných - mezi nimi byl i chlapec odvezený z okupovaného ukrajinského Mariupolu, který se již směl vrátit do vlasti. O rozvodu Lvovové-Bělovové a Kogelmanova přitom dosud nebylo nic známo, podotkl k nynější nečekané svatbě ruský exilový web Meduza.

Server dodal, že o rozvodu Malofejeva (který má tři děti) s jeho předchozí manželkou se vědělo od loňského roku. O možném vztahu miliardáře a dětské ombudsmanky se však spekulovalo od počátku tohoto roku, kdy se dvojice spolu objevila na veřejnosti.

Ukrajinský sirotek, kterého Rusové odvezli z Mariupolu, se může vrátit do vlasti

Evropa

Svatba Lvovové-Bělovové a Malofejeva se konala v neděli a zúčastnila se jí zhruba stovka hostů. „Oslava se konala v areálu Villa Rotonda, jedné z nejdražších svatebních lokalit v Moskevské oblasti,“ podotkl telegramový kanál Baza, jedno z médií, které z akce zveřejnilo fotografie a videa. „Akce stála Malofejeva desítky milionů rublů. Polovina z toho padla na honoráře pro vystupující umělce,“ dodal web.

Zapěl i umělec, který odsuzoval válku

Na akci vystupovali ruští popoví zpěváci jako Dima Bilan či Grigory Leps, ale překvapivě také Leonid Agutin, který se dříve veřejně vyslovil proti válce na Ukrajině. „V roce 2022 Agutin několikrát vyzval k ukončení války s Ukrajinou, a umělci byly proto rušeny jeho koncerty v Rusku,“ poznamenal kanál Astra.

Malofejev je na sankčním seznamu EU a Spojených států už od roku 2014 kvůli obvinění, že financoval samozvané proruské republiky v Doněcku a Luhansku na východě Ukrajiny. Po zahájení rozsáhlé invaze na Ukrajinu začala jeho Cargrad TV mohutně podporovat válečné snahy Kremlu.

Ruská tajná služba oznámila, že zabránila útoku na majitele ultranacionalistické televize

Evropa

Související články

Výběr článků

Načítám