Hlavní obsah

Místo mozku mají peníze, kritizují lidé turisty z jachty, kteří zapálili řecký ostrov

Oheň na řeckém ostrově Hydra, který vypukl poté, co turisté na jachtě nedaleko ostrova odpalovali ohňostroj, se pomalu daří dostávat pod kontrolu. Naopak se vyhrocují komentáře a kritika na adresu bohatých a „nepřemýšlejících“ lidí, kteří svou neopatrností požár způsobili.

Foto: Giorgos Moutafis, Reuters

V Řecku aktuálně bojují s několika požáry, některé se stále nedaří dostat pod kontrolu.

Článek

Pyrotechnika dopadla na jediný borový les na turisty proslulém ostrově, požár se bohužel dá hasit jen z vody nebo letecky.

Původně se ho snažili hasit ti, co jej způsobili, pak ale zjistili, že na to nestačí, zavolali hasiče a utekli. Třináct lidí bylo zadrženo, všichni jsou občané Řecka.

Na adresu skupiny, která za požárem nejspíš stojí, se snáší velká vlna nevole a kritiky, a to i ze strany starosty ostrova Hydra Giorgose Koukoudakise.

„Jsme velmi rozhořčeni tím, že někteří lidé nezodpovědně odpalují ohňostroj směrem k lesu,“ cituje jeho vyjádření stanice BBC.

Kritika narůstá i na sociálních sítích, kde jeden z komentářů na adresu turistů uvádí, že jde o „bohaté lidi, kteří mají rozhodně víc peněz než mozku“.

Země začátkem roku zavedla přísnější zákony o žhářství, pachatelům hrozí až 20 let vězení a pokuta ve výši až 200 000 eur (necelých 5 milionů korun).

Turisté z jachty zapálili řecký ostrov

Evropa
Související témata:
Hydra (ostrov v Řecku)

Výběr článků

Načítám