Hlavní obsah

Měsíc před důchodem. Šéfa italských hasičů smetly povodně při záchranné akci

Šéf italských hasičů města Foggia Antonio Ciccorelli zemřel poté, co společně s kolegy pomáhal desítkám řidičů v jihoitalské Apulii. Jejich služební vůz smetla nečekaná vlna, píše turínský deník La Stampa, pode něhož se Ciccorelli chystal do důchodu, do něhož měl jít v říjnu.

Při záplavách v Itálii zemřel velitel hasičůVideo: Reuters

Článek

K incidentu došlo v úterý večer, kdy místní hasiči pomáhali zhruba padesátce uvázlých automobilů. Jejich služební vůz smetla nečekaná vlna, jednomu hasiči se podařilo utéct, druhému, Ciccorelliovi, se to bohužel nepovedlo. Jeho tělo později objevili potápěči.

Zpráva o jeho smrti hluboce otřásla komunitou, která se semkla okolo jeho rodiny. Starostka města San Severo Lidya Colangelová vyjádřila jménem města rodině soustrast a nařídila vyvěsit vlajky na znamení smutku na půl žerdi, píše La Stampa.

„Jsem hluboce zarmoucen tragickým úmrtím předáka hasičů, jehož auto smetla voda z rozvodněného potoka, když on a jeho tým v oblasti Foggia poskytovali pomoc obyvatelstvu poté, co oblast zasáhla vlna nepříznivého počasí. Kolegovi, který jel v autě a který byl zraněn a hospitalizován, přeji brzké uzdravení,“ uvedl na síti X italský ministr vnitra Matteo Piantedosi.

Počasí v Rumunsku a Švýcarsku zabíjelo

Evropa

Ciccorelli pracoval jako šéf hasičů ve městě Foggia. Podle deníku byl velmi vážený a oblíbený. Kolegové na něj vzpomínají jako na statečného hasiče, vždy připraveného pomoci druhým. Jeho spoluobčané vyzdvihují jeho velkou lidskost a profesionalitu.

Itálii stejně jako střední Evropu sužovaly prudké deště, mnoho řek se již vylilo z břehů a voda zaplavila několik obcí. V regionu Emilia-Romagna na severu země od pátku platí žluté varování: druhý nejvyšší stupeň výstrahy před povodněmi. O stupeň nižší platí v 11 z 20 italských regionů.

Ukrajina nabízí zaplavenému Česku pomoc

Evropa

Výběr článků

Načítám